To je to što me zanima!

Kosor: Sa Slovenijom smo sad otvorili novu stranicu

Premijer Pahor bio je zadovoljan sastankom u Trakošćanu. Pregovore će nastaviti. Nekoliko minuta prije sastanka u dvorcu je nestalo struje
Vidi originalni članak

U dvorcu Trakošćan u petak je u 12 sati počeo sastanak premijerke Jadranke Kosor i njezina slovenskoga kolege Boruta Pahora. Razgovarali su o hrvatsko-slovenskom graničnom sporu te o blokadi hrvatskih pristupnih pregovora s EU. Sastanak je trajao sat vremena.
- Pronašli smo put kojim ćemo ići i vrlo sam zadovoljna - izjavila je premijerka Kosor nakon sastanka s Pahorom. Ponovila je da je cilj i interes Hrvatske ulazak u EU te da je Hrvatska sa Slovenijom otvorila novu stranicu u rješavanju problema. Pahor je kazao kako je jednako optimističan i kako vjeruje da su postavili temelje za nastavak pregovora.
- Dogovorili smo se oko okvira koji treba dopuniti detaljima - kazao je Pahor, koji je uvjeren da će do kraja godine sve biti riješeno na zadovoljstvo obje zemlje i Europske unije.
Na sastanku su bili i ministar Gordan Jandroković te njegov slovenski kolega Samuel Žbogar. Nekoliko minuta prije sastanka u dvorcu je nestalo struje, no problem je brzo riješen, pa Kosor i Pahor nisu razgovarali u mraku.

NAKON SASTANKA OTIŠLI NA RUČAK

Nakon sastanka Kosor i Pahor otišli su na ručak. Na jelovniku je bila perina od puretine u umaku od jogurta, fuži s tartufima i suhim rajčicama te goveđi file u umaku od porta s mladim povrćem i njokima. Za desert su im poslužili panakotu s umakom od malina te svježe narezanu lubenica i dinju. Sve su začinili kavom.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • voreti3 01.08.2009.

    joj šta je odvratan ovaj pahor, ne mogu ga gledat, izgleda ko her flick iz alo alo

  • Luna luna 01.08.2009.

    uvjek sam glasao za HDZ ali sad neču sigurno uvukli nas u krizu,digli porez i PDV,carine i trošarine. halo pa auto koj u njemačkoj košta 5000eu kod nas je 15000eu. i nigdje nema u evropi porez na prepis rabljenog auta osim kod nas. jesmo jadni totalno

  • triple xxx 31.07.2009.

    kaj se ovo pahor s deda mrazom sastao ??? bože dragi vidiš li šta rade??????

Komentiraj...
Vidi sve komentare