To je to što me zanima!

Kosor tajnovita; Adlešič: Pričali smo o Polančecu...

Potpredsjednica Vlade je na pitanje hoće li HSLS podržati prijedlog za Polančecovom smjenom rekla da možda institucije budu brže od Sabora
Vidi originalni članak

Premijerka Kosor kaže da s koalicijskim partnerima o Polančecovoj smijeni u petak nije razgovarala već su ističe pričali o drugim temama. Hoće li sazvati sastanak na tu temu Kosor je izjavila: 'Razgovaramo cijelo vrijeme, potpredsjednik i ja, kolege u Vladi.' Na daljnja pitanja nije odgovarala. No, o mogućem Polančecovom odlasku iz Banskih dvora s Kosor je razgovarala potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešič.
- Nekoliko dana razgovaramo o svemu što se događa. Premijerka me upoznala s informacijama koje kao partner svakako moram znati. Jasno vam je da ne mogu više reći - izjavila je Adlešič. Upitana smatra li da je Polančec uteg koaliciji i da bi trebao otići kazala je kako svaka afera nekog iz političke opcije koja je na vlasti šteti vlasti.
 - Od toga je uvijek štetnije ne raščistiti stvari do kraja. Koliko znam institucije ovaj puta stvarno rade svoj posao. Ono što je jako bitno je da nitko nije izuzet kad se radi o ruci pravde - diplomatski je odgovorila Adlešič. Na pitanje hoće li HSLS podržati u Saboru oporbeni prijedlog za Polančecovom smjenom potpredsjednica Vlade rekla je 'možda institucije budu brže od saborskih zastupnika'. Time je ostavila otvorenom mogućnost da će Polančec otići prije idućeg petka, no hoće li to tako i biti Adlešič nije željela odgovoriti.
Smatra li da Polančec ima moralnu odgovornost za slučaj Podravka.
- Svatko od nas ima moralnu odgovornost prema instituciji u kojoj radi. Ne znam jeste li razgovarali o tom sa kolegom Polančecom, ali koliko ja znam on nije od onih koji ne bi ponudili i sami svoj mandat na raspolaganje. No, sigurno je da svaka afera šteti vlasti - kaže Adlešič.



HEBRANG: NISMO RAZGOVARALI O SMJENI POLANČECA
Andrija Herbang je rekao da na sastanku Predsjedništva nije bilo govora o smjeni Polančeca. Potvrdio je kako im se pridružio i počasni predsjednik Ivo Sanader. Hebrang je na pitanje bi li Polančec sam trebao dati ostavku rekao:
- To je stvar svakog pojedinca. Nemojmo osuđivati ljude prije istrage. Nisam vidio Polančecovo ime nigdje u istražnim izjavama ni USKOK-a ni policije i za sada ne vidim apsolutno nikakva razloga - rekao je Hebrang.

BEBIĆ: DA SAM JA POLANČEC, NE BI DAO OSTAVKU
O Polančecovom slučaju progovorio je i predsjednik Sabor Luka Bebić ističući 'da smo imali harač, a sada imamo hajku'. Izjave koalicijskih partnera nije želio komentirati. Kaže da o odlasku Polančeca nema potrebe govoriti dok traje istraga te ističe da je na njegovom mjestu da ne bi otišao. Indirektno je potvrdio i da je na sastanku HDZ-a u četvrtak navečer bilo riječi o slučaju Podravka i njezinom utjecaju na Vladu.

HSLS: KOALICIJSKI PARTNERI SU RAZGOVARALI
Iz HSLS-a također su potvrdili da je u petak bilo razgovora o Polančecu i aferi Podravka, no kažu Đurđa Adlešić nije prejudicirala Polančevu smjenu.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • stara50 24.10.2009.

    eeeeeee imenjakinjo i sugračanko moja. nisi direktno rekla al ae vidi da još samo malo virite iz hdz-ove pozadine. gdje je ona đurđa od prije. utopila se u fotelji

  • drug Kardelj 23.10.2009.

    Drug Polančec past će po kadrovskoj liniji....a drugarica adlešiČ će podržat partijska dogovor. Zdravo.

  • Čegevara 23.10.2009.

    Da mu je obraz barem rumen od srama a ne od prepotencije i zloče.

Komentiraj...
Vidi sve komentare