To je to što me zanima!

Kosor: Tko god želi izbore u Zagrebu, taj je moj neprijatelj

Predsjednik Skupštine Zagreba Darinko Kosor odgovorio je na spekulacije da bi Milan Bandić mogao svojom ostavkom isprovocirati prijevremene izbore u Zagrebu
Vidi originalni članak

U Zagrebu neće biti prijevremenih izbora i svatko tko bude radio na tome i stvarao kaos u Zagrebu bit će moj politički neprijatelj. Želim poslati tu jasnu poruku svima, rekao je predsjednik Skupštine Zagreba Darinko Kosor i predsjednik HSLS-a.

Time je odgovorio na spekulacije da bi Milan Bandić mogao svojom ostavkom isprovocirati prijevremene izbore u Zagrebu. Kosor nije niti jednom spomenuo Bandićevo ime, ali je jasno da se odnosilo na njega i njegove suradnike.

- Gradonačelnik može tražiti svoja prava isključivo na Ustavnom sudu. Ako ga on vrati na posao, nastavlja gdje je i stao. Ako bi on dao ostavku i ponovno se kandidirao sa zabranom obavljanja posla, onda bi to bila prevara građana i to neću podržati - rekao je Kosor rekavši da Grad sasvim dobro funkcionira.

On kaže da izbora za Skupštinu, u kojoj većinu ima koalicija Bandićevih zastupnika, sigurno neće biti. Rekao je i da ne vrbuje zamjenicu gradonačelnika Sandru Švaljek u svoju stranku, a vrbuje li ju SDP, ne zna.

- Očekujem u svakom slučaju od nje da bude nezavisna - kaže Kosor.

Najavio je i sedam programa na kojima će inzistirati ove godine. Prvo, da se u Upravu Zagrebačkog holdinga, za koju natječaj završava danas, izaberu najbolji menadžeri bez upliva politike. Ti novi menadžeri onda trebaju promijeniti direktore podružnica. Kosor je odbacio spekulacije da će u Upravi sjediti Martina Dalić ili Alen Gospočić. Obećao je da nema ni dizanja cijena komunalnih usluga.

- Zagrepčani su već previše pogođeni krizom. Holding se mora restrukturirati, pa i otpuštati, ali dizanja cijena neće biti - obećao je Kosor.

Kosor će inzistirati i da što hitnije svako domaćinstvo dobije kante za odvojeno prikupljanje otpada. I tu je oprao Bandića rekavši da je njegova kampanja "Stavi pravu stvar na pravo mjesto" bila marketinški trik, jer ljudi nisu imali gdje staviti otpad. Očekuje i završetak studija o spalionici.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • jo2hn8ny 19.01.2015.

    A neprijatelj moga neprijatelja je moj prijatelj, zar ne?

  • ivič 19.01.2015.

    tko tebe doživljava ozbiljno i tvoju stranku?

  • dazoh 19.01.2015.

    Normalno da mu je neprijatelj jer novim izborima gubi položaj koji je stekao političkom trgovinom ,pa gdje to ima da stranka koja ima najmanje zastupnika daje predsjednika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare