To je to što me zanima!

Kosor: Zorane, molim te, pozdravi mi Pahora, puno

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vlada je na sjednici u utorak predložila još pet amandmana koji bi trebali ući u Ustav o čemu bi trebali raspravljati i glasovati zastupnici u srijedu
Vidi originalni članak

Žestoka rasprava u Saboru povela se oko vladinih amandmana na izmjene Ustava. Goran Beus Richembergh (HNS) zamjera vladi što je 'preko plota' ubacila nove amandmana koji, kaže, uglavnom sadržavaju ustavnopravni kič. Smeta ga je što se u Ustav unosi formulacija da su branitelji pobijedili u Domovinskom ratu i upozorava da pobjeda pripada građanima odnosno narodu. Riječ je dobio čelnik SDP-a Milanović, no predsjedavajući Luka Berbić odlučio je premijerki dati priliku da odgovori na oporbene napade. Kosor i Milanović tako su se na trenutak zajedno zatekli za govornicom, rukovali i izmijenili nekoliko riječi.
LUKA BEBIĆ: Molim gospođu predsjednicu da izvoli, a vas molim da se malo strpite...Pa lijepo je, ajde bar se slikajte zajedno...hahahaha
MILANOVIĆ : Pahora ću vidjeti večeras u Bruxellesu.
KOSOR: Pozdravi ga puno, molim te.
Čelnik najjače oporbene stranke džentlmenski joj je potom ustupio govornicu.
KOSOR: Hvala lijepa gospodine zastupniče Milanović što ste me pustili da se samo kratko referiram.
Odgovorila je na kritike HNS-ovca ističući kako on morao znati da nisu svi građani imali hrabrosti, mudrosti i odlučnosti stati u obranu domovine. Nakon njezinog izlaganja za govornicu se vratio Milanović, kojeg je također zasmetalo što je Vlada amandmane u Sabor dostavila u posljednjem trenutku. Ipak, vjeruje da motiv Vlade nije bio izazivanje konflikta. Nije propustio spomenuti i svoju plaćicu.
ZORAN MILANOVIĆ: Idemo zarađivati svoju plaćicu, otplaćivati svoje kredite. Ja idem plaćicu zarađivati u Bruxelles, idem na večeru premijera i lidera ljevice. Tamo ću se probati boriti za Hrvatsku. Čuda ne mogu obećati, ali to je poruka svima da ne obećaju čuda, da potpisuju realne kolektivne ugovore i da ne diraju zakone kao što je Zakon o radu.
Iako svjestan na 'kuca na jako blindirana vrata' pozvao je HDZ-ovce da razmisle o SDP-ovom amandmanu da se broj potrebnih potpisa za referendum smanji s 10 na 5 posto uz nužne osigurače kako se ne bi mogli baš o svemu raspisivati referendum. Ne prihvate li SDP-ov amandman, Milanović je kazao da će on tu odredbu Ustava izmijeniti kada uskoro dođe na vlast. HDZ-ovku je zasmetalo što je Milanović nekoliko puta u izlaganju spomenuo plaćicu.
SUZANA BILIĆ VARDIĆ: Ako predsjednik SDP-a za pristojna primanja zastupnika izjavi da je to plaćica to samo njemu služi na čast. Koliko i kad radi to se vidi, a primanja su mu redovita za što je zaslužna Vlada na čelu s Jadrankom Kosor.
LUKA BEBIĆ: Molim Vas! Znate što, deminutiv od plaće je plaćica. Tako je jedan rekao da ima stančić od 350 kvadratića, pa je. 350 kvadratića to izgleda manje od kvadrata, znate.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • glupavi 16.06.2010.

    a je politika kurv.....zamisli, oni sad traže kao da bude 5% jer su baš kul, a znaju da neće proći. Kad dođu na vlast(a doći će jer ljudi navikli na sisu punu mljeka pa kad im se uzme...) ostat će 10%....samo me zanima kako će vratiti povlastice koje su opravdano uzete(nemoš trošit što nemaš)kad smo u dugu za još barem 25 godina ovakvog života....

  • drug Tito_1 16.06.2010.

    Pušu oni svi u isti rog, plačica im sjeda, a neku puk vjeruje

  • konjica 16.06.2010.

    Zoki nije plaćica,nisi lider,što ako nebudeš mogao... hočeš li se odreći plaćice,dnevnice i sam namiriti troškove ..idi ljepo doma jer svjet voli pobjednike ,Bandić Bernadić boyse

Komentiraj...
Vidi sve komentare