To je to što me zanima!

Kosovski mediji: EU ne smije dati da Dačić postane premijer

Prištinski dnevnik piše da se Dačić istaknuo i oštrom nacionalističkom i retorikom prije izbora i akcijama uhićenja Albanaca iz Preševske doline, ali i onih s Kosova
Vidi originalni članak

Prištinski dnevnik Koha ditore ocijenio je danas da je Socijalistička partija Srbije najveće iznenađenje srpskih izbora, ali i da bi EU trebao spriječiti da čelnik  socijalista Ivica Dačić postane premijer Srbije podsjećajući da je on nekadašnji glasnogovornik Slobodana Miloševića, javlja agencija Beta.

- SPS koji je Ivica Dačić naslijedio od "balkanskog mesara" najveće je iznenađenje izbora održanih u nedjelju u Srbiji. Ta se stranka snažno pozicionirala kao treća politička snaga i promovirala Dačića kao mogućeg kandidata za premijera Srbije, a  glasovi SPS-a također mogu odlučiti tko će od dvojice kandidata koji idu u drugi krug predsjedničkih izbora (Boris Tadić i Tomislav Nikolić, op. a.) biti predsjednik Srbije - piše Koha ditore.

Prištinski dnevnik piše da se Dačić istaknuo i oštrom nacionalističkom i populističkom retorikom prije izbora u Srbiji i akcijama uhićenja Albanaca iz Preševske doline, ali i Albanaca s Kosova prilikom ulaska u Srbiju, odnosno izlaska iz nje. Prištinski dužnosnici nisu do sada komentirali mogućnost da Dačić postane srpski premijer, a prozvani bivši glasnogovornik Slobodana Miloševića izjavio je da mu bolja reklama od toga ne treba.

- Kada vaši neprijatelji, svi oni koji se zalažu za neovisnost Kosova, drže da ja ne trebam postati premijer jer bih ugrozio neovisnost, onda ja to držim velikim komplimentom - rekao je Dačić.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • nogometas24 09.05.2012.

    ne interesuje me ova vijest ali nikako da razumijem albance ako znas da srbija nije priznala kosovo sto onda moras ici putovati u srbiju ??? to je kao da znam da cu biti sutradan opljackan ako odem u restoran pa opet idem gdje je tu logika ?? pitam se zasto albanci sa kosova jos uvijek idu traziti posao ili otvarati svoje slaticarne pekare i ostalo u beograd mislim i njima nesto fali u glavi

  • doxy 09.05.2012.

    svako ko je i malo obrazovan i realan zna da je Kosovo od uvek bilo Srpsko,da je sad oteto od strane Amerike...a vi koji ste tako mrzovoljni i nacionalisti mozete samo da se sramotite,ko drugom zeli zlo,njemu se to desi...

  • patrolla 09.05.2012.

    hehehe ne plasimo se mi nego volimo i beograd da bude nas jos smo daleko od cilja nema jaci od nas momentalno dokle smo mi 7 milona +250 milona americanaca nema problem :) srbiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ne galamite jer mi spavamo umrni smo :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare