To je to što me zanima!

Kosovski ministar: Ideja nove Jugoslavije teška, ali moguća

Mi imamo mnogo toga zajedničkog s drugim bivšim jugoslavenskim državama. Projekt je moguć samo nakon sveobuhvatnog procesa pomirenja, rekao je Çeku
Vidi originalni članak

Kosovski ministar obrane Agim Çeku, koji se za vrijeme Domovinskog rata borio na strani Hrvatske vojske, rekao je kako podržava ideju o formiranju Jugo-regije, koju bi činile države bivše Jugoslavije, prenosi Press. Riječ je o ideji koju je prije iznio umirovljeni general JNA Blagoje Grahovac.

- Mi imamo mnogo toga zajedničkog s drugim bivšim jugoslavenskim državama. Štoviše, vjerujem da je kultura zapadnog Balkana relativno slična. Međutim, veliki projekt, kao što je ovaj koji je predložio general Grahovac, moguć je samo nakon sveobuhvatnog procesa pomirenja između naših država - rekao je Çeku za srbijanski magazin Nedeljnik.

- Ja podržavam navedenu ideju zato što je lakše surađivati s nekime s kim dijelite istu prošlost, ali samo ako smo dovoljno pažljivi da imamo na umu našu nedavnu prošlost i pronađemo način da nadiđemo ono što se dogodilo. Neće biti lako, ali je moguće - zaključio je Çeku.

Idi na 24sata

Komentari 92

  • braceseke 19.04.2013.

    Nova juga srbi vodeći kadar nabijem vas sve i jugu na kura.!!!

  • LiljanaManevska 19.04.2013.

    Moze se desi kad izgradite pravoslavnu crkvu na kosovu i kad pocnete razumeti srpsko-hrvatski jezik, stavicemo vas onda na listu cekanja kao moguci kandidati.

  • Cro1941Templar 19.04.2013.

    Zbogom Jugoslavijo papirnati zmaju, tiranija tvoja primakla se kraju, isteklo ti vrijeme kulo od karata ....Zbogom Jugoslavijo, Zbogom Jugoslavijo kućo neželjena, zbogom Jugoslavijo za vječna vremena......... NIKAD VIŠE TEŠKOG JADA NIKAD VIŠE BEOGRADA

Komentiraj...
Vidi sve komentare