To je to što me zanima!

Kovač: EU je uspješna priča, stvorila je mir i prosperitet

Europska unija više je puta pokazala da se iz krize može vratiti još jača, rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač na Europskom forumu Wachau
Vidi originalni članak

 Europska unija više je puta pokazala da se iz krize može vratiti još jača, rekao je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač u subotu na Europskom forumu Wachau 2016. koji se održava u benediktinskom samostanu Gottweig u Austriji.

"Osnivači EU-a bili su ponosni na postignuća svojih država, no odlučili su se za zajedničku budućnost", rekao je Kovač tijekom plenarne sjednice foruma na kojem su između ostalih, uz domaćine, sudjelovali ministri vanjskih poslova Rumunjske i Bugarske, Lazar Comanescu i Daniel Mitov, povjerenik Europske komisije za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn, te austrijski ministar vanjskih poslova Sebastian Kurz. 

"Europska unija je uspješna priča koja je stvorila mir i prosperitet", zaključio je Kovač.

Glavna tema ovogodišnjeg Europskog foruma je "Europa - ujedinjena u sunčana vremena, podijeljena u vrijeme krize?". Europski forum Wachau debatni je događaj koji se održava svake godine od 1995., kad je Austrija ušla u Europsku uniju.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • ivankrajc_1 12.06.2016.

    Sve mi je muka od mira i prosperiteta.

  • alegreto 12.06.2016.

    Političarima na vlasti je stvorila odličan prosperitet jer su jako dobro plaćeni da narodu oduzmu svaki prosperitet.

  • GLUPAJUGOKOMUNJARA 12.06.2016.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite Caps Lock kao i svi ostali komentatori na portalu. Lp

Komentiraj...
Vidi sve komentare