To je to što me zanima!

Kovač: Problem je ako Bošnjaci izaberu Komišća za Hrvate

Kovač za N1 televiziju kaže kako se Hrvati nadaju Čovićevu izboru, ali i da postoji mogućnost 'inženjeringa'. Profesor Caratan je rekao da su Komšića dva puta glasovi Bošnjaka izabrali kao predstavnika Hrvata
Vidi originalni članak

Nešto više od 3,3 milijuna birača u BiH bira predstavnike na gotovo svim razinama vlasti, a Miro Kovač je kao predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku rekao kako je problem na izborima što postoji mogućnost da Željko Komšić bude izabran glasovima Bošnjaka kao član Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda. 

Kovač za N1 televiziju kaže kako se Hrvati nadaju Čovićevu izboru, ali i da postoji mogućnost 'inženjeringa'. 

- Postoji i mogućnost da dođe do inženjeringa da u nekim skupštinama županijama budu izabrani Bošnjaci koji se deklariraju kao Hrvati, što nema smisla - rekao je Kovač.

Profesor Branko Caratan komentirao je kako je Komšić već dva puta izabran kao predstavnik Hrvata u Predsjedništvu, iako je neosporno utvrđeno da je izabran glasovima Bošnjaka. Dodao je da je vrhunski izraz demokracije princip jedan čovjek - jedan glas. 

- No, u multinacionalnim državama mora postojati korekcija, a najbolje korekcija je federalizam - kaže Caratan.

Idi na 24sata

Komentari 62

  • ljubica ljubičica_1 08.10.2018.

    Kako vi mjerite katoličanstvo?

  • stari mudrac 07.10.2018.

    kovač, pa kako bi ti utvrdio koji se musliman deklarira kao hrvat? kaj bi mu ćunu razgledal? ako se čovjek deklarira kao hrvat, onda i jest hrvat, ili bi ti ipak radije zaviril? i što ako takav hrvat zaokruži komšića? pa nije zaokružio sulejmana! ili je komšić prepošten da bi mogao biti politički predstavnik rvatina?

  • 07.10.2018.

    Daj Boze da Komsic podigne pehar!

Komentiraj...
Vidi sve komentare