To je to što me zanima!

Kovačević prijavio DORH-u novog potpredsjednika Vlade

Zamjenik predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević prijavio je Domagoja Ivana Miloševića zbog privatizacije tvrtke Pastor za koju tvrdi da je puna nezakonitosti
Vidi originalni članak

Zamjenik predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević podnio je prijavu državnom odvjetniku Mladenu Bajiću 'za pokretanje kaznenog postupka i sankcioniranja nezakonitosti počinjenih u pretvorbi i privatizaciji društvenog poduzeća Pastor-TVA d.o.o. iz Zagreba'. 

Pero Kovačević objašnjava da je danas tvornica vatrogasnih aparata Pastor dio Pator grupe koje 60 posto dionica u vlasništvu potpredsjednika Vlade za investicije Domagoja Ivana Miloševića, a ostatak Daniel Štern, sin bivšeg direktora Ine i HDZ-ovog ministra gospodarstva Davora Šterna. 

Kovačevića brine privatizacija Pastora iz siječnja 2002. godine. Tvrdi da je u izvješćima o pretvorbi utvrđeno više nezakonitosti, između ostalog da je tvornica tada vrijedila milijun tadašnjih maraka manje od samih nekretnina, da HFP nije prihvatio najpovoljniju ponudu za kupnju dionica, da je Pastor, suprotno zakonu, jamčio za kredite koje je grupa uzela za kupnju dionica te je na kraju većim dijelom tog kredita platio dionice grupi novih vlasnika i da je zanemarena procjena općinskih vlasti i tadašnja tržišna cijena Pastora, piše u Kovačevićevom priopćenju.

Kovačević je reagirao na objavu imovinske kartice Miloševića koji je prijavio čak 28,4 milijuna kuna vrijednu imovinu. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Sol Invictus 31.01.2011.

    Danas da uspiješ moraš biti lukav, prepreden lopov. Po mogućnosti iz toga svega imati i doktorat.

  • mamita 31.01.2011.

    Isti taj Milošević, rođen 1970 god. sa svojih 20 godina postaje većinski vlasnik i predsjednik upravnog odbora Pastor grupe????? 1996. godine je diplomirao na Medicinskom fakultetu, bogme vrijedan i marljiv student...Prijepodne student na faksu, poslijepodne vlasnik...A ja ko student idiot radila ankete od vrata do vrata i predstavljala mlijecne namaze po samoposlugama...

  • sudacx 30.01.2011.

    jel se pitate sto ovi nasi lopovi nece da prikazu di je ukradena lova?? cekaju da se izglasa zakon koji kaze !!! za novac bez porijekla se placa porez od 0.5% i mozete ga zadrzat!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare