To je to što me zanima!

Kraj svijeta? Umjetni otoci u Dubaiju počeli su tonuti

Umjetni otoci u Dubaiju koji nalikuju zemaljskom globusu mogli bi potonuti i prije useljenja bogatih i slavnih. Otoci su se počeli spajati i lagano tonuti
Vidi originalni članak

NASA-in astronaut snimio je sa Međunarodne svemirske postaje umjetni arhipelag u Dubaiju, a na tim slikama su obrubi otoka sve nepravilniji. Projekt koji je lansiran 2003. godine trebao je privući slavne i bogate. Najavljivali su kako će Angelina Jolie i Brad Pitt kupiti 'Etiopiju', jedan od 300 otoka. Kompanija Nakheel Properties u samo pet godina napravila je temelje od 3,5 milijardi kubičnih metara pijeska i 47 milijuna tona kamenja. Međutim, čini se da nikada neće dovršiti ekstravagantni projekt. Službeno je samo odgođen, ali otoci se rapidno spajaju i čini se da tonu. Luksuzni hotel Palm Jumeirah nema ništa bolju sudbinu. Investitori, među kojima je i Donald Trump, stavili su projekt na čekanje za vrijeme recesije. 'Zeleni' kritiziraju te projekte jer tvrde da umjetni otoci škode koraljnim grebenima i čak mijenjaju smjer morskih struja.

PROJEKTANT NAKHEEL: NIJE ISTINA DA OTOCI TONU
Dubaijska tvrtka tvrdi da je 'potpuno netočno' da 300 umjetnih otoka tone. Popravili su sve što nije bilo u redu, a prodano je 70 posto otoka. Objavili su izjavu kako bi demantirali Daily Mail koji je objavio NASA-ine snimke iz svemira.
- Također, rečeno je da su se spojili, a mi smo otoke u sredini namjerno napravili tako, a oblik drugih otoka promijenili smo na zahtjev vlasnika - stoji u izjavi.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • PeGO 03.02.2010.

    ma ne tone koji vam je k...gledao sam neki dan dokumentarac na hrt-u kako su pravljeni...pa nisu budale da će ulagat milijarde u nešto što će nestat u par dana...radile su se kompresije, nije obični nego morski pjesak i to kompresiran imaju lukobrani okolo...nema šanse da nestanu...

  • jitterbug 03.02.2010.

    Koji glup naslov...Pa ne tonu prirodni nego UMJETNI otoci

  • reklakazala 03.02.2010.

    Jao, propast će mi skupo plaćen apartman.

Komentiraj...
Vidi sve komentare