To je to što me zanima!

Kralj u gradu pod Marjanom: Elvis Presley stigao je u Split

Više od 100 dragocjenih eksponata vrijednih gotovo tri milijuna eura, a pripadali su kralju rock 'n' rolla, legendi Elvisu Presleyju, u Splitu će biti izloženo do 1. rujna
Vidi originalni članak

Zbog Cadillaca s ključem od 14-karatnog zlata, koji će u Split stići kao dio izložbe osobnih predmeta američke legende Elvisa Presleya, u srijedu su u Tončićevoj ulici u središtu Splita morali rušiti ulazna vrata i proširiti ih za 30-ak centimetara.

Više od 100 dragocjenih eksponata, vrijednih 2,97 milijuna eura, u petak u šleperima stiže trajektom iz Ancone. 
Pet najvrednijih eksponata glavni menadžeri izložbe svaku večer nose sa sobom u hotelski sef. To su Hagstrom gitara s povratničke turneje i covera albuma 1968. godine vrijedna 300.000 eura, policijska značka s 32 dijamanta i bisera procijenjena na 40.000 eura, 14-karatni zlatni ključ od Cadillaca, trzalica na kojoj je ugravirano E. P. od 80.000 eura te njegove zlatne i dijamantima optočene TCB te TLC ogrlice vrijedne 50.000 eura.

Ostali predmeti ostajat će u izložbenom prostoru, a danonoćno će ih čuvati četiri čuvara. No među posjetiteljima izložbe bit će i osiguranje u civilu kako bi se otklonila svaka mogućnost oštećivanja predmeta. Među eksponatima su i gitara iz filma “Viva Las Vegas”, pjevačeva vojna uniforma i karate odora, mikrofon iz 1954. godine iz studija Sun Records, u kejem je snimio prvu pjesmu, “Mystery train”, ploča iz Sun Recordsa iz 1955. te ekskluzivne fotografije s imanja Graceland i njegova privatnog zrakoplova dekoriranog zlatom. 


Izložba putuje svijetom pod sloganom “Now it starts - Elvis’ alive!”, a u Splitu će za javnost biti otvorena od 30. lipnja do 1. rujna, što znači da će u Hrvatskoj biti i na 35. godišnjicu Elvisove smrti 16. kolovoza. Sve je organizirala agencija Atlas, a izložbu su dobili u konkurenciji s Nizozemskom. U svakom gradu posjeti je više od 100.000 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • barbaboro 30.06.2012.

    Tom Jones je imao (ima) kudikamo bolji glas od Elvisa Presleyja....

  • baš_je 29.06.2012.

    evo djelića prošlosti i sjaja i do nas. hvala kralju što je bio kralj i što je dobro vladao.

  • likma 29.06.2012.

    još kad bi rekli gdje će biti izložba u splitu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare