To je to što me zanima!

Kraljevi đaci: Paraolimpijcu u Londonu sinovi obećali petice

Najbolji hrvatski paraolimpijac Darko Kralj (41) u ponedjeljak je u Grubišnom Polju, nakon dočeka i slavlja osvojene medalje, ispratio tri sina u školu
Vidi originalni članak

U nedjelju navečer gotovo tisuću sugrađana došlo je ispred grubišnopoljskog hotela Bilogora kako bi ovacijama i spontanim pljeskom dočekalo Darka.

On je prije četiri godine u Pekingu osvojio zlato, a sad se u Londonu okitio srebrom u bacanju kugle.

- Nakon ovakvog dočeka čovjek nema riječi osim zahvaliti dragim sugrađanima - kazao je Kralj, koji je osvajanjem srebra navijestio kraj sportske karijere. Mora ići na operaciju kako bi mu iz noge u kojoj ima oko 120 gelera izvadili jedan od sedam koji mu stvaraju smetnje. Jutro počinje hlađenjem koljena ledom kako bi se mogao koliko-toliko kretati. Nakon fešte, koja je trajala do ranog jutra, u ponedjeljak je Darka i suprugu Tereziju po rasporedu čekao odlazak u školu. Najmlađi od tri sina, Ivan (7), sad je prvašić, pa je tati pripala dužnost da s njim prije odlaska u školu pregleda jesu li sve knjige na broju i je li sve uredno složeno.

- Moram proći s pet jer mi je tata obećao pribor za ribolov - kazao je Ivan. Godinu dana stariji Josip (8) uzeo je očevu torbu iz Londona i, za sreću, u njoj nosi knjige. Nada se da će kao i Marko (11), Darkov najstariji sin, koji ide u peti razred, razveseliti roditelje odličnim ocjenama. Uostalom, to su sinovi i obećali još u Londonu.

Više od pola milijuna školaraca vratilo se u klupe

Djeca su dočekale mnoge promjene. Ukida se obavezno zaključivanje ocjena na polugodištu, uvodi se elektronički upis za srednju školu... Škola je počela u svim županijama i gradovima osim na Hvaru, gdje su dobili odgodu zbog turističke sezone.


Idi na 24sata

Komentari 5

  • glina 04.09.2012.

    VisokPlavZgodan; upravu si potpisujem 100%....

  • VisokPlavZgodan 04.09.2012.

    Ljudi poput njega bi svima trebali biti motivacija. Ima vas hrpa koji ste 100% zdravi, ništa vam ne fali, a sjedite cijeli dan kod kuće i samo kukate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare