To je to što me zanima!

Kraljica Elizabeta II. se po prvi put susrela s papom Franjom

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Neformalan susret trajao je oko 40 minuta. Papa je princu Georgeu poklonio globus od dragog kamena, a kraljici pergament iz 1679. Od kraljice je dobio bioproizvode
Vidi originalni članak

Kraljica Elizabeta II., vrhovna poglavarica Anglikanske crkve doputovala je u četvrtak u Vatikan u kratak posjet papi Franji. Inače, to je njihov prvi susret otkad je Franjo postao poglavar Katoličke crkve.

Papa Franjo i Elizabeta su razgovarali na engleskom jeziku i susret je bio vrlo srdačan. Po tradiciji razmijenjeni su i darovi. Papa Franjo je predao kraljici globus izrađen od dragog kamena sa srebrnim križem na vrhu, simbol Kristove vlasti nad svijetom - poklon  za "njegovo kraljevsko visočanstvo, princa Georgea od Cambridgea".

Kraljici Elizabeti je Franjo darovao stari pergament iz svibnja 1679. s porukom "Urbi et Orbi" kardinala Cesarea Facchinettia. 

Kraljevski par je podario Papi bioproizvode s njihova imanja - med, pekmez, jaja, jabukovaču i pivo - u velikoj košari, uz bocu jabučnog soka i bocu viskija, čemu se Papa pomalo iznenadio.

Prije susreta s Papom, kraljica i njezin suprug Filip bili su na ručku  s predsjednikom talijanske republike Giorgiom Napolitanom. Posjet Rimu kraljice Elizabete je trajao samo osam sati.

Posljednji puta je Elizabeta bila u Rimu prije 14 godina, a današnji je četvrti njezin posjet talijanskom glavnom gradu i Vatikanu.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Vadjajna 05.04.2014.

    stara krava se susrela sa starim smradom

  • Ja sam sam 04.04.2014.

    ja mislim da joj je ovo i poslednji sastanak s nekim papom

  • ćazim_1 04.04.2014.

    Mene zanima jeli Filip imao kakvih provala, u svom stilu ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare