To je to što me zanima!

Kran kamiona pao i ubio radnika na gradilištu škole

Varaždin: Na gradilištu područne škole Remetinec poginuo je radnik na kojeg je pao kran pumpe za beton dug 20 metara. U tijeku je očevid nesreće
Vidi originalni članak

Na gradilištu nove područne škole u Remetincu kraj Novog Marofa u utorak je poginuo radnik (26). Na njega je pao 20-metarni kran pumpe za beton dok je radio na prvom katu zgrade. Kamion se nalazio kraj zgrade, ali su mu u jednom trenutku prednji kotači propali u zemlju, a kran se prevrnuo. Na mjesto nesreće došla je ekipa Hitne pomoći iz Novog Marofa koja je utvrdila smrt. U tijeku je očevid na kojem je i inspektor zaštite na radu. OŠ Remetinec trebala bi započeti s radom 1. rujna, a grade je kako bi se rasteretila novomarofska škola koja je najveća osnovna škola u Varaždinskoj županiji. Izvođač radova je varaždinska tvrtka Meteor Grupa, ali poginuli radnik je bio zaposlenik kooperanta, građevinskog obrta sa šireg varaždinskog područja. Neslužbeno doznajemo da je muškarac bio iz Gornje Poljane kraj Varaždinskih Toplica. Više informacija bit će poznato nakon očevida.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • user_40818 27.07.2010.

    Gospodo, Direktori, Stručnjaci shvatite već jednom da zaštita zdravlja i sigurnost pri radu RADNIKA, ne papira NEMA CIJENE!!! Ma koji rokovi - nema tih rokova zbog kojih zaštita na radu kod nas nažalost trpi. Neka trpe rokovi, zbog zaštite na radu. Tjerajte takvu politiku, za promjenu. Pozdrav vozaču kamiona s kranom koji je vozilo parkirao na mrežu od armiranog željeza, zavidno čvrsta površina. Iskreno se nadam da je i inspektor primjetio kako su i osobe na fotografiji koje su obavljale očevid na visini bili bez ikakve zaštite (možda čak i s njime) te da je i za njih nešto poduzeo. Ili je šljem samo za novinare?! U potpisu, stručnjak zaštite na radu.

  • pacokod 27.07.2010.

    test

  • šamar 27.07.2010.

    kaj se i na sigurnosti stedi

Komentiraj...
Vidi sve komentare