To je to što me zanima!

Krao skupe aute po Europi pa ih rentao kriminalcima

Branko Š. je 2 godine s pripadnicima krim-miljea krao skupe automobile po zapadnoj Europi pa ih dovozio u Hrvatsku krivotvorišvi dokumentaciju
Vidi originalni članak

Dvije godine je zagrebačka policija pratila vlasnika rent a car poduzeća Zg forma Branka Š. (38) koji je u organizaciji sa pripadnicima kriminalnog miljea krao skupocjene aute u zapadnoj Europi, dovodio ih u Hrvatsku izbjegavajući carinu te ih fiktivno iznajmljivao opet pripadnicima krim miljea. Aute je zajedno sa pripadnicima zagrebačkog podzemlja krao ili kupovao po Švicarskoj, Italiji, Njemačkoj i još nekim zapadnoeuropskim državama. Potom je krivotvorio račune o kupnji vozila na kojima je umanjivao iznos te prometne dozvole. S takvim ih je dokumentima dovozio u Hrvatsku, izbjegavajući carinu, jer posjeduje povlastice za uvoz. Vlasnik bi iste aute potom fiktivno iznajmljivao, a stvarno su ih koristili pripadnici kriminalnog miljea. Čime se Branko bavi, zagrebačka je policija uočila tijekom redovnih kontrola kada bi zaustavljeni automobil povezala uvijek s istim rent a carom.
Putem Interpola je utvrđeno da su BMW i Ford Mondeo ukradeni u Švicarskoj i Italiji te su vraćeni svojim vlasnicima. Još 14 automobila u poduzeću je istog porijekla. Radi se o Passatu, 2 BMW-a, 8 Mercedesa i jednoj Škodi Octaviji. Branko je također kao porezni obveznik neuredno, netočno i nepravodobno vodio poslovne i trgovačke knjige, kako bi izbjegao porez. Državni je proračun tako oštetio za 350.000 kuna.
Policija Branka kao pravnu osobu sumnjiči i za to što plaćanje nije obavljao preko deviznog računa, što je obavezno, već je plaćao gotovinom. Policija nije otkrila identitet pripadnika kriminalnog miljea koji su sudjelovali u ovim radnjama.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • stroncij 28.07.2008.

    opet branitelj ,jadnik s malom penzijicom takvi ste i stvorili takvu državu u kojoj ćete slobodno u sprezi s vlastima obavljati kriminalne aktivnosti.

  • angel7 28.07.2008.

    kakav gospodin!

Komentiraj...
Vidi sve komentare