To je to što me zanima!

Krčki biskup poručio vjernicima: 'Gdje ste inače, danas jedva stanemo u katedralu, a inače...'

Biskup se osvrnuo na činjenicu da su crkve pune za blagdane, dok su ostala misna slavlja prazna
Vidi originalni članak

Zadivljen sam ovako punom katedralom, kakva je ona danas, a gdje ćete biti druge nedjelje, rekao je na svečanoj uskršnjoj misi  u krčkoj katedrali Ivica Petanjak, krčki biskup.

Dok se obraćao okupljenim vjernicima s propovjedaonice, istaknuo je da se uskrsnuće događa ovdje i sada, a ne kako mnogi misle, tek na sudnji dan.

- Gdje ćete bit one treće i svih ostalih do Božića? Gdje nestanete kroz cijelu godinu i zašto se danas ovdje tiskamo, a iduće ćemo nedjelje u katedrali moći plesati kolo - rekao je biskup na misi, a prenosi Novi list.

ODLIČNE IDEJE Kamo na Uskrsni ponedjeljak: Od lova na šarene pisanice do masovnog besplatnog doručka

Biskup se osvrnuo na činjenicu da su crkve pune za blagdane, dok su ostala misna slavlja prazna.

- Što će to u nama živjeti ako smo učenici Isusa Krista tek povremeno, prigodničarski. Uskrsnuće je ili sada, ili ga uopće nikad neće niti biti - nastavio je.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Vedranno 31.03.2024.

    ne dolazi se u crkvu radi svećenika ali nažalost svećenici su ti koji ne privlace ljude jer ne žive ono što predstavljaju, biskupi čitaju propovijed s papira a neki čak ni čitat ne znaju..

  • OBJEKTIVNIopettu 31.03.2024.

    Ljudi za razliku od ovih crkvenih hedonista zive zivot malog covjeka. Nikome nece nista spasti s neba kao sto ne pada ni vama. Radi se 6 dana. Nema se vremana za obitelj a jos bi trebalo podrediti zivot dolasku u crkvu da ih fila kontradiktornim informacijama. Zasto kao pastir ne odes malo medju stado. Ocistis nekome nesto pocjepas koje drvo, pitas, kako je, treba li sto....?

  • Minas Tirith 31.03.2024.

    zašto još nema lastavica??

Komentiraj...
Vidi sve komentare