To je to što me zanima!

Kremlj upozorava Zelenskog koji traži oštrije sankcije

Volodimir Zelenskij (41) je u ponedjeljak prisegnuo na dužnost nakon nadmoćne pobjede na ukrajinskim predsjedničkim izborima u travnju. Kao glavnu zadaću postavio si je prekid sukoba s proruskim separatistima
Vidi originalni članak

Kremlj je u utorak upozorio novog ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji je od Sjedinjenih Država zatražio nove gospodarske sankcije Rusiji, da se tako neće zaustaviti rat na istoku Ukrajine.

"Takva retorika neće pomoći Ukrajini da riješi problem na jugoistoku", rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, smjerajući na separatistička područja u Ukrajini, gdje je od početka rata u proljeće 2014. izginulo gotovo 13.000 ljudi.

Volodimir Zelenskij (41) je u ponedjeljak prisegnuo na dužnost nakon nadmoćne pobjede na ukrajinskim predsjedničkim izborima u travnju. Kao glavnu zadaću postavio si je prekid sukoba s proruskim separatistima, rekao je.

"Ne možemo sami pobijediti rusku agresiju", rekao je na susretu s američkim dužnosnicima u prigodi svečane prisege, dodajući da treba "pooštriti sankcije", kako je prenio predsjednikov ured.

Američko izaslanstvo je predvodio američki ministar za energetiku Rick Perry.

Dmitrij Pesdkov je u utorak dodao da samo Ukrajina može zaustaviti sukob na istoku zemlje tako što će poštovati mirovni ugovor potpisan u Minsku 2015. pod pokroviteljstvom Kijeva, Moskve, Berlina i Pariza.

Mirovni ugovor iz Minska omogućio je znatno smanjenje sukoba na istoku Ukrajine, ali su pojedinačni izgredi i dalje redoviti na crti bojišnice. Politički dio ugovora je ostao mrtvo slovo na papiru a sukobljene strane se međusobno optužuju za njegovu neuspješnu provedbu.

 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Zmar116 21.05.2019.

    Lik bi htio primirje sa proruskim pobunjenicima na istoku države,a zoštrava dodatno protiv Rusije.Potpuno nerealno.Čak i pomalo klaunovski..Sljedećih 5-10 godina očekujem konaćan obraćun i rasplet ove pat pozicije ..Ili će se Ukrajina vratiti na svoje službene granice prema Rusiji ili će Rusi izbiti na rijeku Dnjepar..Mislim da Rusi samo čekaju trenutak kad se Zapad bude umorio i digao ruke od Ukrajine.Mnogi u Ukraijini i dalje simpatiziraju Ruse..Pogotovo istoćno od rijeke Dnjepar....Za takvo što,nebi se trebala razbijati Ukrajina..Ali bi se mogla podjeliti i federalizirati na proeuropski dio zapadno od rijeke Dnjepar i proruski dio istočno od rijeke Dnjepar.. Model slićan onom u BIH..Na republiku rusku i prozapadnu federaciju slobodnih zemalja..Zadržati će se cjelovitost države ,ali će joj biti onemogućen ulazak u NATO i EU..Poput BIH..Neum je jedino mjesto na cijelom Jadranu koje nije u sastavu NATO-a..Jer to Dodik kao ćlan predsjedništva BIH nikada neće dopustiti.Sličan model će funkcionirati i u Ukrajini..Sa druge strane prozapadna strana u Ukrajini čeka da vidi kako će izgledati Rusija nakon Putina,da bi u nekom periodu ruske slabosti krenuli u napad na proruski istok i izbili na istoćnu granicu prema Rusiji...Ovaj Zelensky je izgleda nekakav jako zeleni lik...Vidjet ćemo na kraju tko će se prije umoriti po pitanju Ukrajine, Zapad ili Rusi....

  • Bluebird 21.05.2019.

    Pa nemoze sestokraki bez Amerike. On je tu zbog i za Ameriku. Chazar je postavljen za odrzavanje vruce linije koja se nesmije ohladiti. Tomasenko, Walzman-Porosenko i Zelenko, sve jedno te isto.

  • stari mudrac 21.05.2019.

    Volodimire, ako nije ukrajina u stanju sama riješiti svoj problem, bogami vam ga neće riješiti ni amerika. nego lijepo sjedi na vlak i pravac moskva. tamo je i početak i kraj vašega problema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare