To je to što me zanima!

Krilo vjetroturbine zdrobilo je kamion: Šteta 3,4 milijuna kn!

Njemačka: Kamion je naletio na zadnji dio transportera i udarac je bacio krilo na autocestu. Na vjetroturbinu je onda naletio kamion čiji se vozač nije uspio zaustaviti...
Vidi originalni članak

Krilo vjetroturbine srušilo se u utorak na kamion na autocesti A33 kod njemačkog Bielefelda. Kamion je udario u zadnji dio transportera koji je vozio krilo vjetroturbine. Autocesta je zatvorena u oba smjera, nastala je velika gužva. 

Vozač (61) iz Herzebrock-Clarholz je oko 5 sati ujutro iz još nepoznatog razloga udario kamionom u transporter. Udarac je izbacio krilo na autocestu.   

Vozač (46) kamiona koji je vozio drugom trakom nije mogao izbjeći nalet na krilo. Teško je ozlijeđen. U krilo je udario i vozač (37) automobila koji također nije uspio na vrijeme zakočiti. Vozač koji je prouzročio sudar nije ozlijeđen. Promet bi se trebao normalizirati tek tijekom popodneva.

Materijalna šteta je oko 460.000 eura (oko 3,4 milijuna kuna), piše Bild. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • UNPROFOR 16.05.2017.

    Kako je teret skrenuo sa AC , tako je dužinu krila zanjelo - ajšlagiralo- preko ćitave AC te još zatvorilo i traku na drugoj strani AC. Prateće vozilo blokiralo je samo traku iza prikolice a trebali su imati tri vozila , da zatvore sve tri trake ! Bilo je mjesta na dve trake i tu je mislio i kamion proći , al je sve zatvorilo krilo , koje je zanjelo radi skretanja prvoga vozila sa AC !

  • Nevile 16.05.2017.

    Sto je radila pratnja tog specijalnog tereta ?

  • scythe 16.05.2017.

    Krilo se srušilo ... kamion je letio ... na autocesti je gužva ... dalje nisam čitao, jer ni ovo nisam shvatio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare