To je to što me zanima!

Kriminalist o ubojstvu Sablje u klubu u Zagrebu: 'Koji je motiv? Za šamar se ne ispale 4 metka'

Ako se zaštitar branio, zašto je ispucao četiri metka u žrtvu, pita se kriminalist Željko Cvrtila. Detalje, o kojima će ovisiti njegova obrana policajci tek trebaju utvrditi
Vidi originalni članak

Zaštitar je službena osoba i nije problem da ima pištolj, ako ga treba imati. Zna se da ih na osiguranju klubova nemaju, ali nose ih bodyguardi kao i oni na osiguravanju novčarskih institucija.

Komentirao je tako jutrošnje ubojstvo iskusni kriminalist Željko Cvrtila ubojstvo u zagrebačkom klubu Ritz. Dodao je kako je zasad premalo detalja je li zaštitar odnosno redar posjedovao službeno ili privatno. Postavlja se pitanje je li i žrtva, u ovom slučaju kontroverzni Tomislav Sablji imao oružje te je li ga potezao. O tome će ovisi i obrana pucača.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Sve će ovisiti o stvarnim okolnostima, koje će se utvrditi kroz istragu. Kriminalisti će pregledati snimke, pričati sa svjedocima i pregledati mjesto zločina. Tu će utvrditi tko je sve imao pištolj, tražit će otiske, barutne čestice i kakav je položaj tijela. O tim detaljima će ovisiti mnoge stvari kaže Cvrtila. Dodaje kako se može očekivati osveta u slučaju da je ubojstvo namješteno, odnosno isplanirano kao u slučaju Vinka Žuljevića Klice. Ne isključuje i tu vjerojatnost s obzirom na Sabljin podeblji dosje.

- Zbilja sve ovisi o motivu. Ako ga je zaštitar ubio radeći svoj posao, tu vjerojatno neće biti odmazde. No i samoobranu će morati dokazati. Za šamar se nekoga ne može ubiti. Ako je na njega i potegnuo pištolj, pitanje je zašto je u njega ispalio četiri metka. Iako je u to doba u klubu bilo manje ljudi nego ranije, prava je sreća što nije bilo kolateralnih žrtava - zaključuje Cvrtila.

POGLEDAJTE EKSKLUZIVNU SNIMKU TUČNJAVE:

POSEBNA KONFERENCIJA Policija o ubojstvu u Ritzu: 'Oni su od ranije poznati policiji, a osumnjičeni nije pružao otpor'

Nažalost, upozorava kako će pucnjava na ulici, ali i ovakvih slučajeva u noćnim klubovima i dalje biti. Nijedna zemlja to nije uspjela spriječiti, pa tako ni naša.

- U klubove se ne bi smjelo ulaziti s vatrenim niti hladnim oružjem, pa ni teleskopskim palicama. Tomu ondje niti na javnim okupljanjima nije mjesto. Pregledom na ulazu se mogu spriječiti ovakvi slučajevi - kaže kriminalist.

DETALJI UBOJSTVA U RITZU Sabljo je nasrnuo na zaštitara, kod sebe je imao oružje? Režu zidove da bi pronašli sve metke

Smatra da puno ovisi i o vidljivosti policajaca te kako mi i dalje imalo premalen broj policijskih službenika na ulici.

- MUP je krenuo s reorganizacijom, ali ona i dalje nije na zadovoljavajućoj razini. Ovi učestali obračuni na ulici svakako imaju utjecaj na sigurnost i osjećaj sigurnosti - kaže Cvrtila. 

Idi na 24sata

Komentari 176

  • Jadranka Belančić 25.04.2023.

    Nije ni zaštitar cvijeće, ne bih mu bila u koži...🤫

  • svi u ku.... 23.04.2023.

    Podrška zaštitaru iako ih mnogo radi taj posao nestručno i neprijavljeni !

  • Mali Perica11 23.04.2023.

    zaštitar si nije htio dopustiti da ga kriminalac premlati pa da kasnije umre od tih posljedica .,...zato palac gore za zaštitara.

Komentiraj...
Vidi sve komentare