To je to što me zanima!

Kritike zbog smjene Tramišak: 'Plenković se želi obračunati s Anušićem i preuzeti sav utjecaj'

Nakon godinu dana mira u HDZ-u, Plenković je micanjem Nataše Tramišak odlučio ići u konačni obračun sa svojim slavonskim potpredsjednikom stranke, pa čak i do te mjere da ga izbaci iz stranke
Vidi originalni članak

Za razliku od zamjene za ministra graditeljstva Ivana Paladine, premijer Andrej Plenković nije dobio plebiscitarnu podršku za micanje ministrice regionalnog razvoja Nataše Tramišak. Tramišak je struja osječkog župana Ivana Anušića koji je i potpredsjednik HDZ-a i s kojim Plenković već ima otvorene sukobe. Kako saznajemo, on nije pristao na micanje ministrice. 

- Ona je jedna od uspješnijih ministrica, nema nikakvih afera iza sebe. I čista je kolateralna žrtva Plenkovićeve želje da anulira utjecaj Anušića u stranci kako bi imao još veću kontrolu nad HDZ-om - kaže nam sugovornik iz stranke iz Anušićeve struje. 

Dosad Plenković nije išao u tako otvoreni sukob sa svojim potpredsjednikom. No, sada su sve karte na stolu. Neki tumače da je smjena Tramišak samo povod da bi se isprovocirao Anušić i pokušao rušenje Plenkovića u Saboru preko slavonskih zastupnika. Ali prema njima, to se neće dogoditi jer je i Anušić svjestan da bi Plenković mogao naći barem još pet zastupnika podrške u Saboru. A takav pokušaj bi rezultirao izbacivanjem Anušića iz stranke. 

Ono što je sigurno je da se u HDZ-u nakon skoro godinu dana mira, otvaraju novi sukobi. Plenković je dosad uspješno politički eliminirao većinu stranačke oporbe. 

Tramišak bi inače trebao zamijeniti dosadašnji državni tajnik Šime Erlić. 

Idi na 24sata

Komentari 121

  • Zmejz 12.01.2023.

    Kaj ste svi smjesni kad se nekoga smjenjuje!!! Mandatar vlade moze kad god hoce nekoga od ministara smjeniti ako nije zadovoljan njegovim radom, kao sto i Vas "obicne" ljude moze smjeniti sef ako nije zadovolhan vasim doprinosom u firmi! Nitko nije nezamjenjiv!!! Tocka!!! 

  • Luanne 11.01.2023.

    Premijer .....kako to gordo zvuči! U RH samo smrdi!

  • 11.01.2023.

    samo malo, pa prije ste pisali da samo zeli u Brisel

Komentiraj...
Vidi sve komentare