To je to što me zanima!

'Kritizirao sam reformu, ali to ne znači da sam njen protivnik'

Matko Glunčić, zbog kojeg je došlo do novih trzavica u vladajućoj koaliciji rekao je za N1 kako nije točno da je premijeru ponudio da povuče kandidaturu za voditelja ERS-a
Vidi originalni članak

Edukacija učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja za provedbu eksperimentalnog programa kurikularne reforme “Škola za život” počinje u ponedjeljak, 9. travnja, najvila je inistrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u pismu ravnateljima škola koje će od jeseni biti uključene u taj program.

BLAŽENKA DIVJAK: 'Slijedi važna faza kurikularne reforme - edukacija učitelja...'

Što se pak tiče imenovanja voditelja i članova Ekspertne radne skupine (ERS) za kurikularnu reformu ministrica ostaje pri stavu da to ne može biti Matko Glunčić. Divjak i HNS, čija je ona članica toliko su čvrsti u tome da su spremni izaći iz koalicije s HDZ-om i rušiti Vladu.

NE MOGU SE DOGOVORITI Politiku van iz reforme: Divjak ne popušta, a Plenki taktizira

S druge pak strane prozvani državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja Matko Glunčić, zbog kojeg je došlo do novih trzavica u vladajućoj koaliciji rekao je za N1 kako nije točno da je premijeru ponudio da povuče kandidaturu za voditelja ERS-a: “To nije točno, ne znam odakle to, netko je pustio spin”, rekao je Glunčić.

VOLI GA DESNICA HDZ gura Glunčića, HNS ga ne želi, a reforma i dalje čeka...

Na pitanje stoji li premijer iza njega, kratko je dodado: “Pričekajmo s tim.”

“Ne bih se prijavio za voditelja ERS-a da sam protivnik reforme. Radi se o krivoj percepciji javnosti, ako nešto kritiziraš odmah si protiv. Ja sam kurikularnu reform kritizirao s jednog aspekta, a to je da ona mora biti bolja”, zaključio je.

 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • mibu 07.04.2018.

    Još jedan dubokoumnipolitiker-samo da se čuje za njega.

  • pravica za sve 06.04.2018.

    Tko je Glunčić? "Glunčić je široj javnosti postao poznatiji svojim obrazloženjem slabih rezultata učenika na međunarodnom PISA istraživanju. Izjavio u prosincu 2016. kako te rezultate treba uzeti s malom sumnjom, jer su kod nas u statistiku ušla i djeca s posebnim potrebama i nacionalne manjine. Preživio je salve zgražanja i neko se vrijeme nije pojavljivao u javnosti."

  • mislilac Tan 06.04.2018.

    Ništa od reforme u ovom mandatu i to samo zbog HNSa jer tada Vrdoljak nebi imao jednu te istu rečenicu koju bi mogao ponavljati i nestao bi iz medija. HNS je uhljebnicka stranka koja će opet mijenjati strane......

Komentiraj...
Vidi sve komentare