To je to što me zanima!

Kriv je za spolno zlostavljanje curice (7), ali neće u zatvor. Sud: Siromašan je i sklon alkoholu

Muškarac je osuđen na 8 mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine, a alkoholiziranost u vrijeme počinjenja djela i loše imovinsko stanje su mu uzeti kao olakotna okolnost
Vidi originalni članak

Muškarac iz središnje Hrvatske neće u zatvor, iako je djevojčicu (7), inače susjedu, u njezinoj kući dirao za grudi i stražnjicu, piše Jutarnji list.

Odlučio je to Općinski sud koji ga je osudio zbog spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina te mu odredili osam mjeseci zatvora s rokom kušnje od dvije godine.  Teretili su ga da je u studenom 2018. bio u dvorištu susjeda kojem je cijepao drva. U jednom je trenu rekao da ide na zahod i s ciljem zadovoljenja pohote primio curicu za stražnjicu i dirao joj grudi, kad ju je vidio kako izlazi iz kupaonice u pidžami. Kod nje je time narušio spolnu slobodu djeteta i izazvao osjećaj straha i neugode.

Tvrdio je kako nije kriv i branio se šutnjom, ali je u iskazu iz tužiteljstva tvrdio da su tog dana trebali rezati drvo, ali su pili pivo i da su se djeca igrala te kako je, tvrdi, sve izmislio otac curice.

Alkohol i loše imovinsko stanje su mu bili olakotna činjenica, a otegotna okolnost ranija osuđivanost, a teretilo ga se i po blažem zakonu, koji je u to vrijeme bio na snazi. Kako nema posla i imovine ne mora platiti troškove postupka, ali mora platiti sudske troškove žrtve.

Idi na 24sata