To je to što me zanima!

Kriv za smrt žene i dalje je ravnatelj bolnice u Pakracu

Pakrac: Dr. Ivan Marijanović operirao je Zoricu Banić. Umrla je zbog nemara liječnika, a bolnica obitelji mora platiti 1,4 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Obitelj Zorice Banić, umrle prije šest godina u pakračkoj bolnici, napokon je dobila barem malu zadovoljštinu. Županijski sud u Sisku 14. veljače 2008. potvrdio je presudu suda u Kutini prema kojoj je pakračka bolnica dužna njezinoj obitelji platiti milijun kuna odštete i još 387.000 kuna kamata. U obrazloženju presude stoji kako je Zorica Banić umrla zbog pogreške liječnika, nemara i pogrešne dijagnoze. Zoricu Banić operirali su 8. siječnja 2002. Žučni mjehur odstranio joj je ravnatelj bolnice dr. Ivan Marijanović, i to na temelju starih nalaza. Nove nije tražio.
- Nakon opreracije neprestano je povraćala zeleni i žuti sadržaj. No liječnici su nam uporno govorili kako je sve u redu - priča potresena Zoričina majka Marija Dajčar.
- Kad je stanje postalo neizdrživo, otišla je na drugu operaciju. Kasnije smo doznali da je i tada dr. Marijanović samo očistio gnojni sekret u utrobi, ali nije niti pokušao otkriti uzrok. Kći jedinica umrla mi je u strahovitim mukama, samo godinu dana nakon smrti svoga oca. Nikakav novac mi ne može nadomjestiti moje dijete - kaže Marija. S bakom žive i Zoričina djeca, kći Nikolina (11), sin Matija (9), te suprug Marijan (43). Djeca se majke slabo sjećaju, a otac se ponovno oženio. Presudom su zadovoljni iako su je čekali godinama. S novcem se ne zamaraju, no drago im je da su dokazali nemar liječnika. Ali dr. Marijanović i danas je ravnatelj pakračke bolnice. Trebali su ga ponovno izabrati za ravnatelja 23. travnja, ali je taj dan Upravno vijeće bolnice doznalo za presudu. Zahtjev za očitovanjem dr. Marijanović odbija primiti pa je tako još ravnatelj bolnice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Hacker-ri 04.05.2008.

    i to su nasi doktori. Kad sam bio u bolnici jedna je stara gospoda dobila potvrdu da godinu i 3 mjeseca mora cekat na magnetsku rezonancu. Rekla im je ona sama da ce ona umrijet pa ce tek onda doznat sta joj je.... OVO JE PREDIVNA ZEMLJA pjeva Sajeta, nije pogrijesio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare