To je to što me zanima!

Krivcima za ubojstvo Pukanića produljen pritvor za 9 mjeseci

Robertu Mataniću i Slobodanu Đuroviću, koji su nepravomoćno osuđeni za ubojstvo Pukanića pritvor je produljilo izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda
Vidi originalni članak

Robertu Mataniću i Slobodanu Đuroviću, koji su nepravomoćno osuđeni za ubojstvo Ive Pukanića, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda produljilo je pritvor za još devet mjeseci, javlja vecernji.hr.

Matanić je za ubojstvo Pukanića 2008. godine nepravomoćno osuđen na 33, a Đurović na 15 godina zatvora. O Bojanu Guduriću Vijeće nije odlučivalo s obzirom da mu je na snazi prijašnje rješenje. 

Odluka je donesena nakon što je Vrhovni sud potvrdio zatvorsku kaznu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju, koji su ranije osuđeni pa po 16 godina zatvora. Još uvijek se ne zna kolike kazne su im dosuđene, ali prema nekim nagađanjima one su smanjene za po godinu dana. 

Nepoznato je i koje su kazne dosuđene ostalim optuženicima. 

Matanićevi i Đurovićevi branitelji tvrde da su oni nezakonito u pritvoru već šest mjeseci, odnosno od 29. listopada 2011. kada su istekle maksimalne tri godine koliko po zakonu mogu biti u pritvoru. Smatraju i da je odlukom o produljenju pritvora povrijeđen Zakon o kaznenom postupku, jer nisu bili nazočni na sjednici izvanraspravnog vijeća. 


Idi na 24sata

Komentari 3

  • JerkoKC 28.04.2012.

    A što je dalje bilo s ona dva milijuna eura isplačenih na dan ubistva?

  • MLADEN_5 27.04.2012.

    Garant im se svidio hotelski smjestaj , sa besplatnom klopom, pa trazili sudca da jos malo ostanu.

  • muhlo 27.04.2012.

    jedino što se sigurno zna je da je njih dvojicu ubilo, a tko, za koga , po čijem nalogu i za čije novce možda saznamo ako netko jednog dana na samrti olakša dušu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare