To je to što me zanima!

Krivotvorili su ovršne isprave pa si isplatili 1,3 milijuna kuna

A. S. (26) i R. O. (57) osumnjičeni su da su krivotvorili isprave trgovačkih društava i nabavljali krivotvorena rješenja te na taj način odgovorne naveli da provedu ovrhe
Vidi originalni članak

Policija je uhitila Aleksandra S. (26) i Rajka O. (57) zbog sumnje da su krivotvorili isprave i varali u gospodarskom poslovanju.

Aleksandar S. je kao direktor i vlasnik trgovačkih društava AS građenje iz Kaštel Starog, AS Sistemi iz Rijeke i Aleksandar projektiranje iz Donje Bistre tijekom travnja i svibnja ove godine krivotvorio ovršne isprave raznih trgovačkih društava i isplaćivao ih na žiro račun svojih tvrtki. Zatim je nabavio krivotvorena rješenja na temelju vjerodostojnih dokumenata u kojima su u rješenjima bili uneseni lažni podaci za ovrhovoditelja i ovršenika. Ta rješenja je dostavljao u poslovnice Fine u Splitu i Rijeci i tako odgovorne naveo da provedu ovrhu. S računa trgovačkog društva Valalta iz Rovinja izvukao je 740.429 kn, a s računa trgovačkog društva Jadran Galenski laboratorij iz Rijeke 638.938 kn. Više od 1.3 milijuna kuna uplatio je na račun svoje tvrtke Aleksandar projektiranje u Donjoj Bistri. Ista takva krivotvorena rješenja o ovrsi, 26-godišnjak je dostavio u poslovnicu Fine u Zagrebu kako bi s računa drugih tvrtki izvukao više od tri milijuna kuna, no nije uspio. 

Državno odvjetništvo podiglo je kaznenu prijavu, a osumnjičeni su u pritvoru.


Idi na 24sata

Komentari 16

  • user_258803 29.05.2013.

    Rajko O....? stojić?

  • goga2123 29.05.2013.

    Svaka cast tipovima, po tome se vidi kako radi FINA, kakve su kontrole, a mozda i netko iz FINE je u dilu sa njima

  • FranjoFerencina 29.05.2013.

    Ovo je vjerojatno NANOTEHNOLOGIJA!!!MADE IN CROATIA!!!Kupujte naše inkasatore!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare