To je to što me zanima!

Kronika spore smrti ili kako je Davor Bernardić 'ubio' SDP

Novi Express donosi anatomiju lijeve katastrofe, u petak na svim kioscima!
Vidi originalni članak

Na kraju dana nitko više neće s Bernardićem. Tko god drži do sebe na ljevici i lijevom centru distancira se od SDP-a koji je pod njegovim vodstvom postao “stranka besmislenih namjera”.

Novoosnovana lijeva platforma Možemo htjela bi prije EU izbora - koji će biti važan test političke snage svih aktera na našoj sceni - koalirati s Dalijom Orešković i Novom ljevicom, ali ne i s SDP-om. Nova ljevica koalirat će, pak, s Radničkom frontom, Orahom i SRP-om. Dalija Orešković, za čiju se ruku svi otimaju, ne želi s SDP-om ni pod razno. Bernardića su se napola odrekli i oni s kojima je potpisao koalicijski sporazum, doduše za parlamentarne izbore, a to je HSS. Krešo Beljak kao vođu oporbe vidi Anku Mrak Taritaš.

I s Milanovićem su muke Isusove - on baš i ne bi, ako izađe na predsjedničke izbore, išao s Bernardićem, ali bez SDP-a će teško proći. Pridruži li im se, protiv njega će se vaditi Bernardićeve kritike, prema kojima je kriv za rasulo u stranci. Ivo Josipović se vraća u SDP, ali zato što nije uspio sa svojom strankom, čije je osnivanje dokaz da mu SDP nije valjao.

Novi Express donosi anatomiju lijeve katastrofe, u petak na svim kioscima!

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Lun@777 08.02.2019.

    A tko zna što se događa u SDP-u, možda je Miki Milan Bandić zadužio Beru da uništi SDP. Uspjelo mu je u tome. Samo ne razumijem kako ga SDP nije mogao maknuti sa mjesta Predsjednika, a trebao je, jer Bero je doslovce nesposoban, sve što kaže obije mu se o glavu, nema karizmu, čak ni poštovanje u svojim redovima.

  • Idemo prema boljem 08.02.2019.

    SDP-ov labuđi pjev, za neke od njih labuđi pev.

  • 08.02.2019.

    Ja mislim da je Bero rođeni HDZ-ov udbas uvucen u redove SDP-a sa ciljem da ih unisti.. E pa Bero, eto uspijelo ti! Ajd se sad lijepo vrati u HDZ pa i njih unisti...

Komentiraj...
Vidi sve komentare