To je to što me zanima!

Kronologija dvoboja: Ivo Josipović i Milan Bandić

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Josipović je prvi krenuo u kampanju nakon izbora u SDP-u. Bandić se uključio zadnji. Ostali su sami. Oči u oči, sadašnji i jedan bivši SDP-ovac...
Vidi originalni članak
Kampanja je počela tiho, a završila teškim uvredama...

13.7.2009. Josipović u SDP-u nadvisio Jurčića i kreće u kampanju
SDP je organizirao stranačke izbore za predsjedničku nominaciju. Ivo Josipović pobijedio je Ljubu Jurčića sa 61,37 posto  naspram 38,63 posto glasova. Glasovalo je 57,24 posto članova.

5.11.2009. Bandić konačno priznaje da će se kandidirati
Cijelo ljeto Bandić obilazi Hrvatsku. U Tomislavcu, na vrhu Sljemena, u ranu zoru priznaje: “Želim biti predsjednik. Slobodan kao ptica, bez stranačkih okova, preorat ću Hrvatsku!”.

13.11.2009. Usporedio se sa svjetlom koje će nadjačati tamu
U emisiji “Otvoreno” Josipović tvrdi: “Bira se između politike jednakih šansi ili  vladavine oligarhije. Hrvatska bira između svjetla i tame”. Kasnije nekoliko puta ponavlja tu tvrdnju.

27.12.2009. Bandić se u 1. krugu suzdržava od napada
Tijekom prvog kruga kampanje Milan Bandić nije napadao Ivu Josipovića, ali ni druge kandidate. Josipović i Stipe Mesić prozivaju Bandića zbog netransparentnog financiranja.


28.12.2009. Tvrdi da mu iza protivnika stoji Zoran Milanović
DIP kaže: Josipović dobija 32,42 posto, a Bandić 14,83 posto glasova. Nakon objave rezultata Milan Bandić počinje napadati. Josipovića proziva Milanovićevom lutkom na koncu.

28.12.2009. Josipović: Bandić radi na daljinski Ive Sanadera
Nisam u ulozi nikakvog daljinskog  upravljača, uzvraća Josipović pa dodaje:Dapače, vidim jednog kandidata u ulozi daljinskog upravljača Ive Sanadera. Potom odlazi u Bosnu.

29.12.2009. “Mapu hrvatske SDP će posve zacrveniti”
Ivo Josipović u Rijeci čini prvi veliki gaf kampanje govoreći o izbornoj mapi Hrvatske. “To je zasigurno uvod u neke druge izbore, na kojima će SDP mapu Hrvatske posve zacrveniti”.

3.1.2010. Treći siječanj Ive Sanadera: on je za Bandića
Počasni predsjednik HDZ-a pojavljuje se u središnjici stranke gdje pred 17 hadezeovaca najavljuje povratak. Sanader želi da HDZ podrži jednog kandidata. Ne Ivu Josipovića.

4.1.2010. Ankete pokazuju da Bandić sustiže Ivu Josipovića
Prema istraživanju Media Metra, Josipović dobiva 55,2, a Bandić 44,8 posto glasova. Anketa Promocije Plus kaže da bi za Josipovića glasovalo 54,5, a za Bandića 37,1 posto građana.

4.1.2010. Sanader brisan iz članstva HDZ-a, Bandić napada
Jadranka Kosor i vrh HDZ-a brišu Sanadera iz članstva HDZ-a. Milan Bandić ograđuje se od Sanadera. Nastavlja s napadima na Ivu Josipovića, kojega označava kao crvenog kandidata

6/7. 1.2010. ''On je bijednik i ja ću ga tužiti nakon izbora''
DIP zabranjuje Bandićev spot o Hrvatskoj koja se crveni. Josipović Bandića naziva “bijednikom” koji mu smješta i silovanje. Bandić uzvraća da Josipović samo svira klavir i ništa drugo.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare