To je to što me zanima!

Kršenje prava: Hernadi digao Ustavnu tužbu protiv Hrvatske

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zsolt Hernadi je naveo da uhidbeni nalog može osporiti samo iz pritvora. Iz MOL-a su izjavili da se hrvatske vlasti ponašaju "u suprotnosti s europskim zakonom"
Vidi originalni članak

Prvi čovjek mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi podnio je žalbu hrvatskom Ustavnom sudu jer mu se krše Ustavom zajamčena prava. Hrvatska je, podsjećamo, protiv njega raspisala međunarodnu tjeralicu i izdala europski uhidbeni nalog u slučaju Ina-MOL.

Hernadi je u žalbi naveo da uhidbeni nalog može osporiti samo iz pritvora, što smatra kršenjem vlastitih prava, piše Večernji list. 

Iz MOL-a su izjavili da se hrvatske vlasti ponašaju “u suprotnosti s nadnacionalnim europskim zakonom”. Dodaju kako je mađarsko pravosuđe ispitalo i odbacilo slučaj Hernadi vezan za davanje mita bivšem premijeru Ivi Sanaderu u zamjenu za prepuštanje upravljačkog prava Mađarima.




Idi na 24sata

Komentari 42

  • micek 23 21.01.2014.

    Kako god okrenemo ja ga u neku ruku poštujem,jer bez obzira što se bavio mutnim poslovima,to je radio u interesu svoje države,koja je btw unaprijed vratila novce MMFu,za razliku od onog našeg veleizdajnika,koji je gledao samo sebe i svoj interes,i uzeo si 10 milja neznam dolara,eura

  • 1955 20.01.2014.

    Prvi je krenuo u prodaju Ine -LINIĆ sa pokojnim Račanom. I onda se javno hvalili kako je napravljen dobar posao za HR. A sve to dokrajčio doktor iz Remetinca.

  • 1955 20.01.2014.

    Koliko je zla nanio on i njegovi mađarončići INI.

Komentiraj...
Vidi sve komentare