To je to što me zanima!

Krško još neće u pogon, otkrili su više grešaka na nuklearki

Pri detaljnom pregledu uočili su više grešaka na sustavu generatora, na reaktorskoj crpki, turbinama i napajanju vode. Nuklearna elektrana će u pogon sljedeći tjedan
Vidi originalni članak

Iako su u četvrtak iz nuklearne elektrane Krško priopćili da će ju u petak priključiti na energetsku mrežu, to su pomaknuli za sljedeći tjedan. Pri detaljnom pregledu uočili su više grešaka na sustavu električnog generatora, na uljnom sustavu reaktorske crpke, turbinama i napajanju vode. Kako bi otklonili kvarove potrebno je duže vrijeme tako da su priključivanje nuklearke na mrežu odgodili, javlja 24ur. 

Nuklearka se sama automatski zaustavila u srijedu u 10.30 sati zbog isključenja 380-kilovoltnog dalekovoda prema Zagrebu. Prekid rada nije utjecao na okoliš, a drugi rezervni izvori električne energije kojima raspolaže Hrvatska elektroprivreda u međuvremenu su opskrbljivali kupce.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Baba s Kolačima 25.03.2011.

    ne vjerujem onima koji tvrde da nema alternative za proizvodnje tolike energije, već vjerujem da nekima smeta gubitak velikoga profita! nadam se da ću doživjeti bolja vremena kada više nebude novac u pravu! Zeitgeist!

  • stari mudrac 25.03.2011.

    ovo je već politika. slovencima struja iz NE krško ne treba, a naši političari su odlučili da ju ne pokreču dok se na slegne frka oko zelenih austrije.

  • 666adolf 25.03.2011.

    DA BAŠ. Obična laž, da su to greške već bi vidili žarku svjetlost na zapadu. Treba čitati izmjeđu redova. Slovenci hoće nuklearku samo za sebe i odje**bati PARAZITA zvan Croatia.

Komentiraj...
Vidi sve komentare