To je to što me zanima!

'Krunski svjedoci u cijeloj Hypo aferi su iz Hrvatske'

Nas zanima poslovanje podružnica Hypo banke u Srbiji, a istraga je na samom početku, izjavio je srpski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić nedavno je izjavio kako će se većina istraga vezanih uz afere Hypo banke voditi u Hrvatskoj.
- Dva puta sam razgovarao s kolegama u Austriji. Rekli su da imaju više od 20 milijuna stranica dokumentacije koju treba tek istražiti. Nas zanima poslovanje podružnica Hypo banke u Srbiji, a istraga je na samom početku. No, u Austriji sam doznao da su u cijeloj aferi Hypo krunski svjedoci iz Hrvatske - rekao je u ponedjeljak Dačić. Dodao je kako u dosadašnjoj istrazi nisu naišli na dokaze da je Darko Šarić, tzv. balkanski kralj kokaina, kreditima Hypa oprao 100 milijuna eura kako se nagađa. I ravnatelj hrvatske policije, Oliver Grbić, potvrdio je da se provodi istraga u Hrvatskoj vezana uz Hypo banku te da imaju neku dokumentaciju.
- Nas ne zanima poslovni rizik banke. Mi istražujemo je li novac iz kredita uložen u to za što je kredit podignut ili je transferiran u treće zemlje - rekao je. O krunskim svjedocima iz Hrvatske nije se želio izjasniti.
- Analiziramo kreditne plasmane u četiri tvrtke, a hoće li netko biti krunski svjedok ili možda osumnjičenik, tek ćemo vidjeti - dodao je Grbić.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zed_zed 06.09.2010.

    čudno kako nitko još nije priveden u hrvatskoj... makar neki mali, mali, mali (a već je 5. u mjesecu) - obično privođenja budu oko prvog u mjesecu...

  • Rombie 06.09.2010.

    čekaj bre da ovi propevaju pa će da bude svedoka i iz srbije!

  • sacko 06.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare