To je to što me zanima!

Kruzer koji slijedi tragičnu rutu Titanica nije mogao uploviti

Kruzer MB Balmoral u ponedjeljak nije mogao uploviti u irsku luku Cobh zbog visokih valova. Putnici su rekli da imaju osjećaj da i ovo putovanje prati loša sreća
Vidi originalni članak

Kruzer MB Balmoral koji je u nedjelju isplovio na putovanje "tragom Titanica" već je imao problema. Zbog visokih valova u brod nije mogao uploviti u Cobh u Irskoj, piše Daily Mail. U luku je uplovio s dva sata zakašnjenja, a cijelo je vrijeme u pripravnosti bio i brod za spašavanje u slučaju da je bilo većih problema. Neki su putnici nakon što je brod konačno uplovio u Cobh rekli kako imaju osjećaj da i ovo putovanje prati loša sreća. Brod je ipak nastavio putovanje kasno navečer. 

Na brodu je 1309 putnika. Među njima su i rođaci žrtava. Kruzer je krenuo iz Southamptona. 15. travnja trebao bi doploviti do mjesta na kojem je prije točno 100 godina potonuo Titanic i tamo bi trebala biti održana komemoracija. Nakon toga bi brod trebao nastaviti putovanje do New Yorka. Krstarenje je stajalo čak 8000 funti. Tijekom isplovljavanja neki putnici su bili odjeveni u kostime iz doba Titanica, a iako je Balmoral moderni kruzer organizatori će na 12-dnevnom putovanju putnicima pokušati dočarati atmosferu tog vremena.   

Idi na 24sata

Komentari 46

  • tom milles 11.04.2012.

    Slijediti iz bilo kojih razloga odn. ponavljati put broda " Titanic " koji je završio katastrofom pa iz bilo kojih razloga nikako nije uputan a niti moralan čin .Mnogi bi si mogli financijski gledano priuštiti putovanje na ovom cruiseru no također oni to nisu učinili jer da jesu nebi bio dovoljan jedan nego bi ih trebalo deset bar..u čemu je dakle radost doživljaja kojeg je povod tragedija i smrt mnogih...?

  • neutral1 10.04.2012.

    Svaka im cast ali meni kao meni i nije neko putovnje,za puno manje novce vodim za prvi svibanj zenu i djecu na Karibe.

  • zvrcko 10.04.2012.

    Mislim da u glavi moraš imati neki kuršlus da ideš tim putem i ovako obučen. Mislim iz pieteta prema poginulima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare