To je to što me zanima!

Krvavi vikend u Slatini: 'Dosta je, mjesto trešti od narodnjaka'

Nakon krvavog napada policiji otprije poznatog maloljetnika u slatinskom noćnom klubu građani su izašli na mirni prosvjed. Dosta im je netrpeljivosti, žale se i na klubove koji dugo rade i puštaju narodnjake...
Vidi originalni članak

Nakon što je uhićen 17-godišnji Slatinjanin, kojeg se tereti za pokušaj ubojstva, u ponedjeljak će biti ispitan u bjelovarskom Županijskom državnom odvjetništvu. Podsjetimo, on je u nedjelju oko 1,30 sati u noćnom klubu Gambino teško ozlijedio D.P. (17) iz Čeralija, a još pet mladića je prošlo s lakšim ozljedama. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POGLEDAJTE LIVE

U kafić je ušao s dva noža i počeo njima mahati po brojnim gostima. Četvorica od ozljeđenih mladića su punoljetni, a dvojica maloljetni. Događaj je izazvao lavinu nezadovoljstva. Mještani kažu da je mladić napravio čitav niz prekršaja koji su poznati policiji, međutim da nikada nije dobio strožu sudsku sankciju.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Išao je u školu do 2016. kada je dobio isključenje, štoviše imao je sudsku zabranu prilaska školi. U Čeralijama su se u nedjelju okupili roditelji i mještani jer iz Čeralija dolazi većina napadnutih mladića. Radi se uglavnom o doseljenicima s Kosova, hrvatskim građanima koju su u Čeraliju došli 1992. godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon davanja iskaza u odvjetništvu, napadač bi trebao biti izveden pred istražnu sutkinju Županijskog suda u Bjelovaru. I to vjerojatno s prijedlogom za određivanje istražnog zatvora, neslužbeno smo doznali. 

Doznajemo da je mladić ljetos na kraju školske godine bacio suzavac u učionicu Industrijske škole, zbog navodnog nesporazuma s nekim mladićima među kojima se nalaze i djeca doseljenika s Kosova. Ovo je izgleda nastavak netrpeljivosti koja se širi, kako su nam kazali ogorčeni roditelji i prijatelji napadnutih dječaka u klubu Gambino. 

Oni su se, kao što smo izvijestili u nedjelju prijepodne, nakon uhićenja osumnjičenog okupili u mirnom prosvjedu pred policijom u Slatini, tvrdeći da za 'nesnošljivu situaciju' ima krivice i u radu policije i ostalih službi. 

Sugovornici su nam rekli da su se tom mladiću, koji je na čelu grupe koja ima sukobe s mladićima iz Čeralija i Voćina, toleriraju ispadi. Nakon razgovora u policiji prosvjednici, njih 50-tak su se u nedjelju u popodnevnim satima razišli. 

No, postoji i druga strana priče koju zagovaraju starosjedioci Slatine tvrdeći, da krivnja nije jednostrana, već da se tu radi o podijeljenoj odgovornosti, pri čemu upiru prstom u gradske vlasti koje toleriraju rad noćnih klubova do ranih jutarnjih sati. Cijela Slatina, navode mještani trešti od 'narodnjaka' koji uznemiruju san i normalan život u tom gradiću.

Iz PU virovitičko-podravske je stiglo i kratko priopćenje da je policija svoj dio posla odradila korektno, te da će poduzeti potrebne mjere iz svoje nadležnosti u cilju zadržavanja stanja sigurnosti na području Slatine.

Idi na 24sata

Komentari 176

  • Lovro Dujmovic 26.09.2017.

    kad slusamo marka perkovica za dom spremni kazu ustase kad slusamo narodnjake nevole nas e pa necemo slusato ni ja se konja ne bojim

  • sonja2 26.09.2017.

    Srećom pa na Thompsonu " nema ovakvih likova" ... Desna ruka na srcu lijeva na maču! Na glavi 16-godišnjaka ustaška kapa, u džepu frula da ga jače ponese domoljublje, jel je ipak njegov ćale bio na prvoj liniji '91 u Vukovaru...

  • Artusartus 26.09.2017.

    Očito su cajke krive za sukob osme i devete ofanzive.

Komentiraj...
Vidi sve komentare