To je to što me zanima!

Krvoločni čopor uletio u kuću u Istri: Pas Puffy branio ukućane

Psa su nakon stabilizacije odmah morali operirati, a nakon toga uslijedili su tjedni intenzivne skrbi. Bilo je tu svega, raznih infuzija, infekcija i slično, no uspjeli smo ga spasiti na radost njene vlasnice, priča veterinar
Vidi originalni članak

Nevjerojatan sukob pasa dogodio se 31. listopada u mjestu Paz nedaleko Cerovlja u Istri, kada je neidentificirani čopor ušao u kuću švicarske državljanke, a koja u tom malenom selu kupila imanje za odmor. Žena je u kući bila sama sa svoja četiri mješanca, tri manja slična pekinezerima i jednim čupavim, no većeg rasta. A onda je nastao pakao.

Sve se odigralo u tren oka. Psi žedni krvi odmah su napali one manje, a njih je pak na svoju štetu, obranio 13-godišnji mješanac Puffy. Iako star, herojski se bacio u obranu svojih četveronožnih prijatelja, manji se razbježali i posakrivali, a njega čopor doslovno rastrgao dok je vlasnica nemoćno vrištala. Ljubimca je odnjela u veterinarsku ambulantu za male životinje Benčić u Pazin, a oni pak ostali skroz šokirani.

- Strašno, pas je bio u polusvjesnome stanju, praktički mrtav, sa brojnim otvorenim ugriznim ranama iz kojih se cjedila krv od glave do repa. Doslovno nije bilo dijela gdje jadnika nisu izgrizli - kažu nam veterinari, braća Ivan i Igor Benčić, a tada je uz njih bio i otac Žarko također veterinar.

Psa su nakon stabilizacije odmah morali operirati, a nakon toga uslijedili su tjedni intenzivne skrbi. Bilo je tu svega, raznih infuzija, infekcija i slično, no uspjeli smo ga spasiti na radost njene vlasnice, ispričali su braća veterinari, nadodavši da u svojoj dugogodišnjoj praksi takav slučaj nisu imali.

Vlasnica psećeg borca u pravom smislu te riječi, nakon što ga poslje dvadesetak dana preuzela, nije željela medijski se previše eksponirati, no zato je cijeli slučaj prijavila policiji, a nama ustupila neke fotografije.

Od glasnogovornice PU istarske Suzane Sokač doznajemo kako su zaprimili prijavu 49-godišnje švicarske državljanke o držanju životinja bez nadzora. Također kako je policija utvrdila kako je 31. listopada u prijepodnevnim satima, u naselju Paz na području Cerovlja, nekoliko pasa srušilo staklenu stjenku i ušlo u kuću 49-godišnjakinje, gdje su napali i izgrizli njenog psa mješanca.

Policija je 41-godišnjem vlasniku tih pasa, radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, naplatila novčanu kaznu, pisalo je u priopćenju.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • kara marko 27.11.2019.

    Pitanje svih pitanja je, gdje su komunalni redari uopce. Zasto se dozvoljava da psi secu bez povodca opcenito. Kada bi se ljude koji pustaju pse bez povodca kaznjavalo, do toga doslo nebi. Nego, mora se desit pa onda kazna.

  • adika 27.11.2019.

    MOžeš misliti kazne od 300 kn , treba ga odrat za barem 10.000 kn pa će onda biti reda i paziti će jako na svoje pse.

  • AREON 27.11.2019.

    Baba kupi 2 pit bulla....

Komentiraj...
Vidi sve komentare