To je to što me zanima!

Kubanci izabrali: Raul Castro (81) im ostaje na čelu države

U drugome mandatu Raul Castro treba nastaviti modernizirati kubanski gospodarski sustav naslijeđen od sovjetskog modela 80-ih koji je na rubu bankrota
Vidi originalni članak

Raul Castro (81) ponovo je u nedjelju izabran za predsjednika Kube. Raul je, podsjetimo, 2006. postao privremeni šef države. Tada je naslijedio brata Fidela, a parlament ga je službeno potvrdio 2008.  

Kao predsjednik, Raul Castro je provodio pragmatičniju politiku od brata Fidela. Dopustio je  tako Kubancima da prodaju i kupuju automobile i kuće, mobitele i računala, povećao prostor privatnim inicijativama, ublažio uvjete za dobivanje dozvola za napuštanje zemlje. Pokrenuo je strukturalne reforme kojima uvodi tržišnu ekonomiju u državni sustav. U drugome mandatu Raul Castro treba nastaviti modernizirati kubanski gospodarski sustav naslijeđen od sovjetskog modela 80-ih koji je na rubu bankrota.

No politički se nije promijenilo gotovo ništa. Komunistička partija je i dalje jedina dozvoljena i, po Castru, tako će i ostati. 

Raul Castro najavio je kako će odstupiti 2018. godine kada bude završio njegov drugi mandat, piše CNN.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • zof 25.02.2013.

    Nevjerojatno ali rezultat za niti jedan komentar na ovaj članak nije u plusu.. ili nula ili minus. Nisam mogao vjerovati da u Hrvatskoj živi toliko Kubanaca.

  • ruzana 25.02.2013.

    covjek je lijepo rekao da nece a mozda nije imao izbora

  • LongliveUSAforever 25.02.2013.

    Kuba ima prelijepu buducnost sa ovim perspektivnm mladim politicarem:D

Komentiraj...
Vidi sve komentare