To je to što me zanima!

Kubanski pilot je prebjegao s komunističkog otoka u SAD: 'Bježim iz svoje zemlje'

Mnogi Kubanci su zadnjih mjeseci otišli iz domovine zbog nestašica i najgore gospodarske krize u zadnjih 30 godina i pokušavaju ući u SAD
Vidi originalni članak

Kubanski pilot prebjegao je iz svoje zemlje u Sjedinjene Države i u petak sletio u Floridu u ruskom jednomotornom zrakoplovu, priopćila je u subotu uprava zračne luke u Miamiju.

POGLEDAJ VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U petak oko 11.30 sati po mjesnom vremenu (17.30 sati po srednjoeuropskom) Antonov AN-2, dvokrilac s propelerom, ruske proizvodnje, sletio je na aerodrom na jugu Floride - dodala je uprava.

Pilot je rekao da 'bježi iz svoje zemlje i da dolazi iz Sancti Spiritusa', pokrajine u središtu komunističkog otoka, rekle su lučke vlasti. Američka granična policija koja se bavi slučajem stigla je na mjesto događaja.

- Kubanske vlasti nisu primile službenu obavijest američkih agencija - objavilo je u subotu kubansko civilno zrakoplovstvo putem službenog glasila Granma, rekavši da "provodi istragu o pojedinostima incidenta".

POGLEDAJTE TRENUTAK UDARA VIDEO Divlja vožnja kod Arene Zagreb: Mladić (19) pokosio parkirani pa još jedan auto

Martinez Machado koji je radio u državnoj aviokompaniji poletio je u petak u 7.00 sati po mjesnom vremenu (13.00 sati po srednjoeuropskom) iz pokrajine Sancti Spiritus radi zaprašivanja, tvrdi pak Kuba.

No 'nakon završetka drugog leta' nije se vratio u bazu, dodaje civilno zrakoplovstvo.

PRIKLJEŠTILE IH KAMENE PLOČE Policija otkrila detalje tragične nesreće u Sisku gdje je poginulo dvoje ljudi: Naložili obdukciju

- Moj sin je jutros ilegalno napustio zemlju u zrakoplovu s kojim je radio. Ne odobravam njegovu odluku, ali i dalje mi je sin - reagirala je u petak Elisa Machado Padron, dezerterova majka, na Facebooku.

Mnogi Kubanci su zadnjih mjeseci otišli iz domovine zbog nestašica i najgore gospodarske krize u zadnjih 30 godina i pokušavaju ući u SAD.

Između listopada 2021. i kolovoza 2022. gotovo 200.000 Kubanaca uhićeno je na američkoj granici, a lani u istom razdoblju 30.000, pokazuju podatci granične policije.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • čikpogodiko 23.10.2022.

    zivo me zanima kako bi ameri reagirali da rusi pokusaju staviti raketni stit na kubi kao sto ameri pokusavaju staviti u ruropi. bas bi bilo zanimljivo vidjeti kako bi reagirali...uuuups, upravo dobih deja vu, kao da se nesto takvo vec dogodilo i, ako me vu dio deja vua ne vara, bilo smo na "12 manje 3". ;-)

  • 23.10.2022.

    Antonov je ukrajinski ako se nevaram... bio u bivšom sssr-u ali u ukrajini .

  • 23.10.2022.

    Koliko je Hrvatskog naroda napustilo domovinu sa cijelim obiteljima ? jedno cca 300,000 ? sigurno jer ruže cvatu.... a kubanac + komunizam eeee to je frka.. propaganda na najjače 🗽

Komentiraj...
Vidi sve komentare