To je to što me zanima!

Kuća koja tone u ponor: 'Još jedna kiša i mi smo gotovi...'

Zagreb: Psi iz dvorišta zavijali su cijelu noć, grebali su po vratima i prozorima te lajali do iznemoglosti kako bi obitelj Petan upozorili da im kuća polako tone u ponor
Vidi originalni članak

Obitelj Petan iz zagrebačkog naselja Grmoščica istu je scenu doživjela dva puta u tjedan dana. Prošle srijede su im ljubimci, dva njemačka ovčara, usred noći najavila da im kuća nakon obilnih kiša i otapanja snijega polako, ali sigurno klizi u ponor dubok deset metara. Istrčavši na dvorište Đurđica (63) i njezin sin Dubravko (40) tada su zanijemili od užasa. Dobar dio dvorišta im se urušio. 

U srijedu se sve pogoršalo. 

Noću se bori da ne zaspe kako bi osluškivala i na vrijeme se spasila zajedno sa sinom. Na teren su izašli policija, socijalni radnici i ekipa za krizne situacije

Podno brijega na kojem žive i ovaj se put, baš kao i prvi, zajedno s korijenom iz zemlje iščupalo stoljetno stablo i sa sobom odnijelo okućnicu. Dvorište je potonulo još metar i pol. Duboka brazda sada im dijeli kuću od urušenog dvorišta. 

Odvoji li se dvorište od kuće za još koji metar, majka i sin će s kućnog praga zakoračiti ravno u provaliju.

- Još jedna kiša mogla bi odnijeti još jedno stablo, a onda smo gotovi - rekla je Đurđica.

Noću se bori da ne zaspi kako bi osluškivala i na vrijeme se spasila zajedno sa sinom. Na teren su izašli policija, socijalni radnici i ekipa za krizne situacije. Nude im privremeni smještaj u prihvatilištu u Kosnici.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • net9161 01.06.2013.

    Novinari dajte se bolje informirajte i pišite istinu.Park šuma Grmoščica nije nikakvo klizište nego predivan dio podsljemenske zone isto kao i park šuma Jelenovac.Istina da ima pojedinih klizišta,ali ne na čitavom područje nego samo na nekim manjim dijelovima,i to se sve može ispitati.Inače,lijepše je nego Pantovčak,Ksaver,Šalata i drugi "eminentni" kvartovi gdje susjed susjedu gleda u tanjur kroz prozor i imaju pločnik za igralište.Još kada bi gradonačelnik proveo u dijelo sve šta se naobećavalo napraviti i šta je u PUP-u i GUP-u bilo bi i više nego fenomenalno.Vjerovatno zato i stranci sve više kupuju i grade na Grmoščici.Lijepi pozdrav.

  • SuzanaSvečnjak Romanić 29.05.2013.

    evo i zadnjih vijesti u situaciji obitelji Petan http://metro-portal.hr/obitelj-petan-na-nemilosti-grada/78419

  • picuskin 12.04.2013.

    Konačno su skužili zašto je gradilište bilo jeftino

Komentiraj...
Vidi sve komentare