To je to što me zanima!

Kuda idu divlje svinje? Snimio manje krdo u osječkom Jugu 2

Inženjer lovstva Goran Andrašević kazao je za SiB.hr kako je Osijek okružen lovištima bogatim s divljači tako da ovo nije prvi put da je divljač zalutala u grad
Vidi originalni članak

Osječanin Marko Kolić snimio je u utorak navečer četiri velike divlje svinje kako mirno šetaju Ulicom kralja Petra Svačića u osječkom naselju Jug 2. 

Snimku je objavio portal SiB, a za objašnjenje te pomalo neobične situacije upitali su stručnjaka. Inženjer lovstva Goran Andrašević kazao je kako je Osijek okružen lovištima bogatim s divljači tako da ovo nije prvi put da je divljač zalutala u grad.

- Za pretpostaviti je kako su ove divlje svinje došle iz pravca Zajedničkog lovišta Tenja, šume Rosinjača. To je područje koje je dugi niz godina bilo minirano što je divljim svinjama omogućilo potreban mir, a zahvaljujući izraženoj reproduktivnoj sposobnosti tijekom posljednjih 20-ak godina populacija ove divljači je u ekspanziji - pojasnio je Andrašević.

Dodao je kako nije neobično susresti divlju svinju u rubnim dijelovima grada jer te životinje, posebno zimi, prevaljuju veće udaljenosti u potrazi za hranom.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • SA-SU 28.11.2013.

    Znaju oni gdje se ne smije pucati! :))

  • stvoriteljmg 27.11.2013.

    Sad je vrijeme kolinja u Slavoniji ili su im krivolovci za petama ,(Sa obzirom da je velika obitelj sigurno su išle u šoping u kaufland)

  • marijaterezija2 27.11.2013.

    Sigurno su pobjegle...

Komentiraj...
Vidi sve komentare