To je to što me zanima!

Kuhao je ljude u kiselini: Pao je najkrvoločniji narkoboss

Specijalnost uhićena šefa meksičkog narkokartela bila je skuhati protivnike u kiselini. U razdoblju njegova djelovanja živote je izgubilo više od 65.000 ljudi
Vidi originalni članak

Miguel Ángel Treviño, ili glasoviti Z-40, šef najokrutnijeg meksičkog narkokartela, Los Zetas, koji kontrolira istočni dio Meksika, sve oko Meksičkoga zaljeva, uhićen je u ponedjeljak 15. srpnja nakon sedmominutne akcije u kojoj je sudjelovao helikopter meksičke mornarice Black Hawk. Pretpostavlja se da su meksičke vlasti imale zračnu potporu američkih bespilotnih letjelica koje rade u sustavu američke državne agencije za borbu protiv narkomafije DEA. Treviño je bježao nekoliko minuta po pustinjskom terenu ali su ga mornarički specijalci okružili. Dva tjelohranitelja u pratnji narkobossa u terencu u kojem se kretao, 27 km zapadno od Nuevo Laredo, rodno mjesto najtraženijeg meksičkog zločinca, nisu pružili otpor iako su sa sobom imali osam automatskih pušaka i 500 metaka. U njihovu je vozilu nađen džeparac od dva milijuna dolara u gotovini. Sve je prošlo bez ispaljena metka. Bio je to plod duge i tihe sigurnosne akcije tajnih službi jer se Treviño uvijek kretao po seoskim tarabama i improviziranim stazama. A okretao je milijarde dolara na godinu.

Uhićenje divljeg i krvoločnog lidera Los Zetasa, smatraju najbolji poznavatelji strukture devet vodećih narkokartela u Meksiku, označava kraj jedne epohe koja je odnijela više od 65 tisuća života.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 43

  • babygirl 31.07.2013.

    Prvo se rjesili Eskobara pa sad Trevina I ko je sljedeci,nema kraja mexickim narkodilerima,samo lancano rade...

  • GoranLjolje 30.07.2013.

    sta su mu znacile sve te pare kad je zivel po vukoj... i onda bu rekel kak je lepo zivot prosel

  • Hasenfefer 30.07.2013.

    kemičar s MENIJEM kisele provijencije U zadnje vrijeme nešto dosta Narko bossova se eutanizira.

Komentiraj...
Vidi sve komentare