To je to što me zanima!

Kujica majka i siroče prase iz Gunje našli su nove domove

Praščić Mašo se kao dvomjesečno mladunče, nakon poplava u Posavini, priklonio kujici Miljenki, koju je pratio. Kad bi Miljenka legla, legao bi i Mašo, i to na nju
Vidi originalni članak

Ljubav praščića Maše, kojeg su vojska i volonteri izvukli iz vodene stihije u Gunji, i kujice Miljenke u Azilu za napuštene životinje u Nemetinu kraj Osijeka, bila je prije godinu dana jedna od najljepših priča koje su isplivale na površinu nakon katastrofalne poplave u Posavini.

Praščić Mašo se kao dvomjesečno mladunče instinktivno priklonio kujici Miljenki, koju je pratio u stopu. Kad bi Miljenka legla, legao bi i Mašo, i to na nju! 

Potom bi zajedno zaspali. I Miljenka je prihvatila Mašu, čistila ga, lizala, timarila baš kao mama. Ali Mašo nije dugo ostao u Azilu jer je otišao u udomiteljsku obitelj u okolici Zagreba, koji su k tome - vegetarijanci. Njegova udomiteljica rekla je kako je u godini dana prešao 300 kilograma i kako se zove – Sausage (kobasica)! Jednako je znatiželjan, razigran i voli se maziti kao bilo koji drugi ljubimac.

A njegovu pomajku kujicu Miljenku uzeo je mladi Denis Gerovac iz Osijeka sa svojim djedom Slavkom.

- Miljenka je velika maza i sad je jednako brižna prema mačkama u susjedstvu - pričaju unuk Denis i njegov djed Slavko.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • PANIC 18.05.2015.

    Kako bi bilo lijepo da su HDZ-e i SDP-e tako privrženi našoj domovini i da zajednički nađu izlaz iz financijski katastrofalnog stanja i poboljšaju narodu život u Hrvatskoj.

  • babygirl 18.05.2015.

    Miljenka izgleda tuzna,vjerovatno joj nedostaje Masho,nisu ih trebali razdvajati,zivotinje imaju osjecaj,tuge kada ih razdvoje,ako su bili bar neko vrijeme zajedno...

  • Gordana Firšt 18.05.2015.

    Slatka i istinita priča i lijep kraj. Da ostaše zajedno, jadne li kujice, kad bi prase od 300 kg leglo na nju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare