To je to što me zanima!

Kujundžić: Ozbiljno bolesni ići će na pregled u roku od 7 dana

Kroz prioritetne liste čekanja ozbiljno bolesni pacijenti će moći obaviti pregled kod liječnika specijalista u roku od sedam dana, a on će im zatim osigurati da sve daljnje pretrage obave unutar mjesec dana
Vidi originalni članak

Glavni problem lista čekanja bit će riješen u idućih mjesec dana jer će se u sve bolnice uvesti prioritetne liste čekanja nakon što je taj pilot projekt, koji je u protekla tri mjeseca proveden u četiri zagrebačke bolnice, postigao odlične rezultate.

Rekao je to ministar zdravstva Milan Kujundžić uoči Vladine sjednice. Dodao je kako se prioritetne liste čekanja odnose na ozbiljno bolesne pacijente koji trebaju žurno liječenje. Kroz prioritetne liste čekanja oni će moći obaviti pregled kod liječnika specijalista u roku od sedam dana, a on će im zatim osigurati da sve daljnje pretrage obave unutar mjesec dana.

- Važno je skratiti liste da ozbiljno bolesni ljudi ne čekaju, a sve liste čekanja u svijetu nitko nije riješio, pa nećemo ni mi Hrvati. Kad bismo ubacili 100 milijardi i još 1000-5000 novih liječnika, mogli bismo ih riješiti, ali nitko na svijetu nema toliko novca - rekao je Kujundžić.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • LANA555 27.10.2017.

    Kako če mene mladi neiskusan lječnik poslat specijalistu ako nezna koi ljek da mi napiše na receptu ili pita sestru .Kako ču ja otič specijalistu u bolnicu i naručit se.Ili moram otič privatniku ha kak ak nemam novaca .Sramota tako nešto nebi životini napravila a ne ćovjeku . Užas cirkus ludilo bezobrazluk . Počeli građani svatit da ne piju tj ne dobivaju dobru terapiju pa normalno da naprave frku kod lječnika pa zato im trebaju zaštitari .

  • LANA555 27.10.2017.

    O tim problemima što hdz izvađaju tj kulužič očito se nesmije bar za sada pisat koi cirkuse uvode i rade lopovi.

  • LANA555 27.10.2017.

    Tolko su pokrali zdrastvo da sad su počeli rošade radit na ljekovima tj što manje pacijetima prepisivat ljekove i uputnice to su dobili upute to kulužič diktira i brine se za pacijente . I prepisat na recept što lošujecljekove . Normalno pacijentu taj ljek ne paše je sličan al nema u njemu baš onog što bi mu momoglo. To je hdz lupovluk

Komentiraj...
Vidi sve komentare