To je to što me zanima!

Kujundžić: Pokvarene uređaje za zračenje brzo će popraviti

Trebat će ići u nabavku novih linearnih akceleratora, rekao je ministar te dodao da su liste čekanja "problem s kojim se moramo boriti i nositi". Komentirao i liste čekanja koje će se stvoriti zbog tih kvarova
Vidi originalni članak

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je istodobni kvar sva tri uređaja za zračenje na Rebru te kvar uređaja na Institutu za tumore. Istaknuo je kako su pokvareni uređaji stari te da će brz popravak biti tek privremeno rješenje, piše Dnevnik.hr.

- Nažalost, to su u osnovi dotrajali uređaji stari 15 i više godina. Ravnatelj je izvijestio da će ovih dana biti popravljeni, ali to je privremeno rješenje. Trebat će ići u nabavku novih linearnih akceleratora - rekao je ministar te dodao da su liste čekanja "problem s kojim se moramo boriti i nositi".

Ministar je komentirao i liste čekanja koje će se stvoriti zbog tih kvarova i ustvrdio da je zdravstvo skupo.

- Popravili smo prioritetne liste čekanja da teži bolesnici ne bi čekali. Liste čekanja i oprema su povezani sa novcem - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • svejedobro 14.06.2018.

    Sad bi dobro došel koji milijunček od onog što je darovano u bolnicu u Mostaru... nemamo za sebe, ali volimo razbacivati novce u susjedstvu...

  • POTPEC 14.06.2018.

    Koja sramota od svih vlada i partije HDZ koja je najviše bila na vlasti. Kupovali su se novi uređaji i davali privatnicima, a bolnice su i dalje radile sa starima. A danas dok se jedan ministar hvali sa punjenjem proračuna, drugi kuka da nema para. KAKO I DI ONDA IDU TE PARE KOJE PUNE PRORAČUN. Za sve ima para osim onog šta je građanima najvažnije ZDRAVSTVO I ŽIVOT.

  • ogidibogi 14.06.2018.

    Nije u redu da samo mladi i zdravi bježe iz zemlje, trebaju im se pridružiti i bolesni i stari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare