To je to što me zanima!

Kujundžić: Žalim zbog smrti tog djeteta, procedura ide dalje

Povjerenstvo je zaključilo da kod dječaka nije na vrijeme prepoznata bolest kao niti težina njezine kliničke slike te da su učinjeni propusti tijekom inicijalnog zbrinjavanja, pripreme bolesnika za Split....
Vidi originalni članak

Još jednom izražavam iskrenu sućut obitelji i moje žaljenje zbog smrti tog djeteta. Povjerenstvo je reklo svoje, ja mislim da se nema tu što dodati. Dalje ide procedura i to je sve što mogu reći, rekao je u petak ministar zdravstva Milan Kujundžić za N1. Podsjetimo, inspekcija Ministarstva zdravstva se u četvrtak oglasila o smrti devetogodišnjeg dječaka u Metkoviću.

- Sumirajući sve iskaze zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u medicinskom zbrinjavanju te analizirajući priloženu medicinsku dokumentaciju i obdukcijski nalaz Povjerenstvo zaključuje da kod dječaka nije na vrijeme prepoznata bolest kao niti težina njezine kliničke slike - navodi se u priopćenju.

SMRT DJEČAKA U METKOVIĆU 'Bilo je propusta, liječnici nisu na vrijeme prepoznali bolest'

Povjerenstvo također zaključuje da su 10.12.2018. godine nakon prepoznavanja kliničkog sindroma i životne ugroženosti bolesnika učinjeni propusti "tijekom inicijalnog zbrinjavanja, volumske resuscitacije, primjene oksigenoterapije kao i pripreme bolesnika za transport i provođenja istog u Klinički bolnički centar Split".

Idi na 24sata

Komentari 10

  • nec.1996 28.12.2018.

    dobro si oprao noge,,kako si samo prevrtljiv iz koje si ti bramze,,

  • muskarac 28.12.2018.

    Pa ovo prelazi svaku granicu covjecnosti! Mene samo zanima koliko to ljudi/dice doticna doturica triba ubit da je se sudi ili da bar otkaz dobije! Ovo je NEMAR a ne hebena greska!

  • plavi cvijet 28.12.2018.

    Ne može zdravstvo biti bez zdravstva. Što će ljudi umirati pa gdje tko umre, tamo će se zdravstvo dolaziti u nekim dijelovima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare