To je to što me zanima!

Kukuriku koalicija ipak ne želi Čačića, a IDS bi Ivu Josipovića

TRGOVINA TRAJE: SDP neslužbeno najavljuje da ulazi u predizborni savez s Laburistima. Njihova šefica Nansi Tireli kaže da još ništa nije dogovoreno
Vidi originalni članak

Početkom idućeg tjedna Laburisti bi se trebali sastati s premijerom i predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem. Tad će mu otkriti je li većina njihova članstva za koaliciju SDP-om, no šefica Laburista Nansi Tireli poručuje da nikakav sporazum ne mogu potpisati dok zeleno svjetlo za koaliciju ne da stranačko nacionalno vijeće.

- Sjednica nacionalnog vijeća je 18. srpnja jer ranije ju nismo moglo dogovoriti - rekla je nam je zastupnica Tireli.

S druge strane, na Iblerovu trgu bi se 11. srpnja trebao sastati Glavni odbor SDP-a, a do tada bi trebalo biti poznato tko će sve biti dio lijeve koalicije. Za sada je potvrdan odgovor stigao od dosadašnjih partnera HNS-a i HSU, a IDS o tome tek treba odlučiti na sjednicama stranačkih tijela. 

Prema neslužbenim informacijama, jedna struja je za ostanak u Kukuriku koaliciji, a druga je za suradnju sa strankom Ive Josipovića Naprijed Hrvatska. U SDP-u se nadaju da će IDS ipak ostati u savezu, a plan im je da se novi koalicijski sporazum s partnerima potpiše do sredine srpnja. 

Poziv za partnerstvo iz SDP-a nije stigao Reformistima Radimira Čačića. On pretpostavlja da je razlog u tome što u SDP-u znaju da na izbore izlaze samostalno.

- Mogući partneri su nam svi u političkom centru, od bivšeg predsjednika Ive Josipovića do Jadranke Kosor - rekao je Čačić i dodao da Reformisti u 3. izbornoj jedinici mogu samostalno dobiti tri mandata.

Idi na 24sata

Komentari 86

  • kokaza5 01.07.2015.

    Lov na političke pozicije otvoren....jedino ne znam čemu se nada Josipović. :(

  • pčela 01.07.2015.

    Ukinuti predizborne koalicije koje služe samo da bi se neke stranke dokopale vlasti.

  • pčela 01.07.2015.

    Sve koalicije su samo TRGOVINE.

Komentiraj...
Vidi sve komentare