To je to što me zanima!

Kulen prvi put izvezen u EU nakon što su ukinuli zabranu

Tomislav Galović, hrvatski "kralj kulena" iz Sl. Broda, skupio je sve dokumente i pričekao 1. srpnja i ulazak Hrvatske u EU kako bi svoj kulen legalno prodao
Vidi originalni članak

Prvi je put kulen u ponedjeljak izvezen u Europsku uniju, točnije u Sloveniju. Prije nekoliko mjeseci je bilo zabranjeno izvoziti svinjsko meso, jer su se kod nas svinje cijepile protiv svinjske kuge, a i nakon što je ta zabrana ukinuta, hrvatski objekti za preradu mesa nisu bili registrirani za izvoz u EU. 

Tomislav Galović, hrvatski "kralj kulena" iz Slavonskog Broda skupio je sve potrebne dokumente i pričekao 1. srpnja i ulazak Hrvatske u EU kako bi svoj kulen legalno prodao slovenskom "kralju pjenušaca" Janezu Isteniću iz Bizeljskog. 

- Dobrodošli u Sloveniju - sa slatkim lapsusom hrvatsku delegaciju dočekala je Barbara Istenić, Janezova kći , i počastila pjenušcima No.1, koji nosi broj nogometnog dresa njenog oca, bivšeg golmana omladinske reprezentacije Jugoslavije, te Barbarom, koji nosi njeno ime.

Istenići su imali poseban razlog za slavlje jer su u ponedjeljak saznali da su uvršteni u Svjetsku enciklopediju šampanjaca i penušavih vina koju izdaje aukcijska kuća Sotheby's. Među 10.000 pjenušavih vina oni će u knjizi koja izlazi u studenom imati cijelu stranicu. Hrvatski kulen još čeka neku sličnu počast.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • bila nebula 03.07.2013.

    kulin je iz slavonije i baranje, i odvjek je bio kulin ali kada se prosirio ljudi su ga poceli zvati takvim imenima

  • ryba 02.07.2013.

    Koja ste vi hrpa jalnih hraćkatora...

  • teodora 02.07.2013.

    kod nas se kaže KULEN .

Komentiraj...
Vidi sve komentare