To je to što me zanima!

Kupila je sendvič na peronu i čeka noćni vlak: Ovo je švedska ministrica, ovo nije beskućnica

Ylva Johansson (56) bivša je švedska ministrica, a sad je povjerenica za unutarnje poslove Europske komisije. No, ona se ne vozi službenim automobilom, nema vozača. Krenula je kući s posla - vlakom.
Vidi originalni članak

Bila je ministrica u pet različitih vlada, svojedobno je radila i kao profesorica matematike, fizike i kemije. Ylva Johansson (56), politički pripada lijevom krilu švedskih socijalnih demokrata, a trenutno je  povjerenica za unutarnje poslove Europske komisije. Važna i moćna žena.

No, kad nakon napornog posla ide kući, ne vozi se službenim automobilom, Ne vozi se ni svojim. Ona se vozi vlakom.

Zadnjih dana društvenim mrežama širi se fotografija koju je fotograf snimio na kolodvoru. Nije baš često da netko uspije uslikati jednu od najvažnijih švedskih političarki dok čeka noćni vlak za povratak kući nakon posla.  Kupila je i sendvič na peronu. Osmjehnula se fotografu dok je fotografirao.

 - Njoj ne trebaju blindirana vozila ni kordon specijalaca da je čuvaju. Jer ona radi svoj posao na korist narodu -  pišu osuševljeni korisnici društvenih mreža.

VIKINŠKI MODEL Mali Zagrepčani u svojoj novoj školi u Švedskoj: Govore i po tri jezika, a za zadaću peru veš

Johansson je u svojoj političkoj akrijeri između ostalog bila i  ministrica obrazovanja, ministrica socijalne skrbi i  bila ministrica za zapošljavanje...

 - Ja sam samo radnik - njezina je izjava.

Početkom ožujka 2020., predsjednica Ursula von der Leyen imenovala je Johansson i u posebnu radnu skupini za koordinaciju Europske unije na pandemiju covida-19.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • Rusulica 29.10.2020.

    Vidila sam i ja Pernara da se vozi tramvajem.

  • ante-portas 21.10.2020.

    Naravno, ljevicarka.

  • Hiroo_Onoda 20.10.2020.

    Švedska je od nas kulturološki udaljena barem jedno stoljeće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare