To je to što me zanima!

Kupio zemljište: Linić državu oštetio za 27 milijuna kuna?

Linić je navodno, u ime Ministarstva, kupio zemljište tvrtke Spačva za 33 milijuna kuna iako mu je Porezna rekla da vrijedi samo šest milijuna. Otvorena je istraga
Vidi originalni članak

Sada već bivši ministar financija Slavko Linić navodno je oštetio državni proračun za više milijuna kuna.

U prosincu 2012. godine Dario Puljiz, vlasnik drvo-prerađivačke industrije Spačva iz Vinkovaca, zatražio je predstečajnu nagodbu. Slavko Linić je navodno, u ime Ministarstva financija, kupio zemljište tvrtke Spačva za 33 milijuna kuna iako mu je Porezna rekla da vrijedi samo šest milijuna kuna.

Jutarnji list je u posjedu četiri dokumenta koji potvrđuju da je Linić osobno donio i potpisao odluku na temelju koje je Ministarstvo financija izgubilo najmanje šest milijuna kuna, a ukupna šteta mogla bi se popeti čak i do 27 milijuna kuna.

U Vladi je pokrenuta interna istraga.

Ministarstvo financija je u ponedjeljak objavilo pismo u kojemu je Linić premijeru Milanoviću pojasnio kronologiju slučaja Spačva te je odgovornost prebacio na sada već bivšu šeficu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec. 

>>> U novom broju tjednika Express od 2. svibnja pročitajte tajni dosje šefice Porezne uprave i sve o SDP-ovoj igri prijestolja...

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Koka 69 06.05.2014.

    koliko je to kg krumpira ?

  • dahhmal 06.05.2014.

    Jel ce onda Linić postatai cimer Sanaderu ili je ostao nedodirljiv

  • ivanvinkovci 06.05.2014.

    DOLJE VLADA

Komentiraj...
Vidi sve komentare