To je to što me zanima!

Kurdi slave: ISIL je izgubio dio grada, povlače se iz Kobanea

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Glasnogovornik američke vojske kaže da su Amerikanci samo u utorak i srijedu izveli 18 zračnih napada, no svejedno napominje da se situacija može promijeniti
Vidi originalni članak

Kurdski dužnosnik Idriss Nassan kazao je za BBC da je Islamska država u zadnjih nekoliko dana izgubila oko 20 posto strateškog uporišta u gradu Kobaneu u Siriji te da se polako povlače. 

- Kontrolirali su otprilike 40 posto grada, a sada manje od 20. Danas smo počeli operacije čišćenja na istoku i jugoistoku Kobanea, kazao je Nassan.

Pod ISIL-om je još samo jedno gradsko naselje?

Dopisnik BBC-ja javlja da su napadi usredotočeni na samo jedan dio grada, pa se pretpostavlja da je riječ o posljednjem naselju grada koje je pod ISIL-om.

Glasnogovornik američke vojske kazao je da su Amerikanci samo u utorak i srijedu izveli 18 zračnih napada te da su do sada ubili stotine militanata

Ipak, situacija se može promijeniti

Svejedno, napominje da se situacija može promijeniti jer je militantima grad na granici s Turskom strateški bitan te od njega vjerojatno neće odustati. 

Barack Obama i europski čelnici zaključili su da stoga moraju više pomoći Kurdima kako bi zaustavili ISIL u Iraku i Siriji. 

Pentagon dao ime operaciji protiv ISIL-a - 'Apsolutna odlučnost'

Pentagon je, nakon više od dva mjeseca zračnih napada, dao ime svojoj operaciji u Iraku i Siriji, koju vodi protiv ISIL-a.

- Operacija je nazvana 'Apsolutna odlučnost' - rekao je novinarima Ed Thomas, glasnogovornik generala Martina Dempseya. Odluku o imenu, dodao je,  donijeli su prije nekoliko dana.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • jo le 16.10.2014.

    HVALA BOGU!

  • Lina39 16.10.2014.

    A šta drugo reći do dobili su što su zaslužili.Šteta što to nije učinjeno i ranije pa bi se izbjegle mnoge žrtve na kojima su se iživljavali!Bravo Kurdi!Tako se brani svoja zemlja i pravo na život!

  • stočar 16.10.2014.

    Dok amerikanci i ostali saveznici sa zasukanim rukavima nešto rade protiv isil-a.Ruski precijednik se bahati i gosti po Srbiji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare