To je to što me zanima!

Kurz ne odbacuje ponovno koaliranje s krajnjom desnicom

Kurz priprema kampanju za parlamentarne izbore 29. rujna, nakon što mu je vlada pala u svibnju zbog korupcijskog skandala potpredsjednika vlade Heinza-Christiana Strachea iz FPÖ-a
Vidi originalni članak

Čelnik austrijskih konzervativaca Sebastian Kurz ne odbacuje ponovno koaliranje s krajnjom desnicom ako ponovno postane kancelar, no u utorak je naglasio kako neće ponovno dopustiti da ta opcija kontrolira ministarstvo unutarnjih poslova. 

Kurz priprema kampanju za parlamentarne izbore 29. rujna, nakon što mu je vlada pala u svibnju zbog korupcijskog skandala potpredsjednika vlade Heinza-Christiana Strachea iz Slobodarske stranke (FPÖ), njegovog koalicijskog partnera

Strache je podnio ostavku nakon što su mediji objavili tajnu snimku s večere 2017. na Ibizi, gdje je upoznao ženu koja se predstavljala kao nećakinja ruskog oligarha. Na snimci joj nudi prednost pri dodjeli državnih ugovora. Kurz je dan nakon njegove ostavke raspustio vladajuću koaliciju. 

"Ne odbacujem nijednu varijantu koalicije" s bilo kojom strankom, kazao je Kurz u utorak navečer za televiziju ÖRF. 

No taj je bivši kancelar, koji uvjerljivo vodi u anketama, istaknuo kako ministarstvo unutarnjih poslova više ne može ići FPÖ-u te je dodao kako planira da ono bude pod kontrolom njegove stranke. 

Kurzova najava mogla bi otežati novu koaliciju tih stranaka jer se FPÖ ponosio time što kontrolira ministarstvo zaduženo za sigurnosna pitanja i migracije. 

 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • intellectus 31.07.2019.

    S kim bi trebao inace? Christian Kern i njegovi su cijelu aferu skuhali, ne dogada li se nesto slicno i u Hrvatskoj?

  • histria0@yahoo.com 31.07.2019.

    Kurz, od mene podrška.

  • ARMAGEDON 31.07.2019.

    BRAVO Salvini , Orban , Kurtz i LePen jedini ste svjetlost i budućnost Europe !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare