To je to što me zanima!

Kurz se sastao s Pusić: Već su dogovorili neke nove projekte

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dogovorili smo mogućnost da hrvatski diplomati u trećim zemljama borave u austrijskim veleposlanstvima tamo gdje ih Hrvatska nema, rekla je ministrica Pusić
Vidi originalni članak

Najmlađi europski ministar Austrijanac Sebastian Kurz (27) sastao se u petak u Ministarstvu vanjskih poslova sa svojom hrvatskom kolegicom Vesnom Pusić (60). Kurz je na mjesto ministra vanjskih poslova došao nedavno, a za svoj prvi službeni posjeti izabrao je Hrvatsku.

- Novi ministar i ja počeli smo s radnim sastankom iako je ovo trebao biti tek protokolarni susret. Iz posjeta koji je trebao biti susret dobre volje pretvorio se u dogovaranje o nekim novim projektima. Dogovorili smo mogućnost da hrvatski diplomati u trećim zemljama borave u austrijskim veleposlanstvima tamo gdje ih Hrvatska nema, a pričali smo i o inicijativi sastanka ministara Slovenije, Hrvatske i Austrije - rekla je Pusić.

Kurz je rekao kako između Austrije i Hrvatske postoji jaka veza te kako je želio poslati jaki signal o dobrim odnosima i poruku EU da postoji velika vjera u Hrvatsku kao najmlađu članicu EU-a te da je zbog toga izabrao baš našu zemlju za prvi službeni posjet.

- Današnji dan je bitan za cijelu regiju jer se Srbiji otvorila mogućnost da otvore pristupne pregovore s EU. Cijela regija je težište rada i ulaganja Austrije, a iste interes ima i Hrvatska - rekao je Kurz. Nakon sastanka s Pusić, mladi ministar će se sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem i predsjednikom Sabora Josipom Lekom.  

Idi na 24sata

Komentari 71

  • l0pov 21.12.2013.

    Mora da su konstruktivno i korisno dokoncali nesto za narod, cim je OVA dogovarala..

  • Lori Loredana 21.12.2013.

    Nude nam svoja veleposlanstva, vide kako strancima plačamo ogromne najamnine za naša ministarstva, ovdje u Hrvatskoj, umjesto da iskoristimo napuštene državne objekte. Tu državnu imovinu dati ćemo za sitan novac, ali zato skupo plačamo strancima najamninu, kao što ju sada Zmajlović plaća Zagreb Toweru za svoje ministarstvo zaštite okoliša, pa za agencije za okoliš, pa za fondove za okoliš , pa državni zavod za zaštitu prirode plaća basnoslovno i još je za to sklopio 10 godišnji ugovor. Ministarstvo regionalnog razvoja plaća 50.000 eura mjesečno za najamninu. Plivu smo prodali, a onda ministarstvo pravosuđa preseli u tu Plivinu zgradu gdje ćemo strancima mjesečno plaćati i do 100.000 eura mjesečno, za najam. Ali to ove naše koji imaju dobre plaće i samo stežu naš remen malo zanima. Umjesto svojih napuštenih nekretnina koji zjape prazni, mi skupo plaćamo najamnine strancima. Pa nije niti čudo da se svako malo vani zadužujemo, jednog dana nećemo imati doslovce niti za kamate, a nećemo imati niti što prodati.

  • roki10 21.12.2013.

    Kakvi li su to Projekti , a ja sigurno isprobavanje Madraca! HA HA!

Komentiraj...
Vidi sve komentare