To je to što me zanima!

Kuščević: Treba provjeriti sve potpise zbog transparentnosti

Nije precizno odgovorio koliko bi provjera vjerodostojnosti i broja potpisa mogla potrajati jer to ovisi o metodi odnosno hoće li se provjeravati na uzorku ili svi prikupljeni potpisi
Vidi originalni članak

Vlada će odlučiti hoće se potpisi referendumskih inicijativa provjeriti svi prikupljeni potpisi ili samo uzorak, kazao je ministar uprave Lovro Kuščević ispred Vlade. 

- Moj stav je da zbog transparentnosti postupka treba provjeriti sve potpise - kazao je. 

'IMAMO 400.000 POTPISA' 'Narod odlučuje': Očekujemo referendum do ovog listopada!

Nije precizno odgovorio koliko bi provjera vjerodostojnosti i broja potpisa mogla potrajati jer to ovisi o metodi odnosno hoće li se provjeravati na uzorku ili svi prikupljeni potpisi. Potpisi se provjeravaju tako da se utvrđuje odgovara li ime i prezime potpisnika OIB-u. 

I dok iz inicijative Narod odlučuju očekuju da se referendum raspiše na jesen, postavilo se pitanje je li to realno za očekivati. 

USTAVNI SUDAC ŠEPAROVIĆ Treba vidjeti jesu li prikupili dovoljno potpisa za referendum

- Mislim da je to realno, naravno ako se utvrdi da su svi potpisi vjerodostojni i ako Ustavni sud kaže da su referendumska pitanja dopuštena - poručio je Kuščević.  

S obzirom na to da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ne prestaje s kritikama na račun Vlade, postavilo se i pitanje je li vrijeme da kaže ide li po drugi mandat ili ne.

NAROD ODLUČUJE: 'Mi nismo protiv manjina, one će zbog referenduma prodisati'

-  Mislim da predsjednica mora odlučiti ide li u drugi mandat ili ne te želi li podršku HDZ-a. Kada je vrijeme sada ili za mjesec dana, ali mislim da vrijeme brzo ističe - poručio je Kuščević. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • bluesbob 24.06.2018.

    Nek zovu GONG parazite u pomoć.

  • stari mudrac 21.06.2018.

    da parafraziram staljina "nije važno koliko ima potpisa i valjaju li, važno je tko će određivati uzorke za provjeru!"

  • Liliana_1 21.06.2018.

    Ma riješit ćemo se mi kad tad tih lumena iz vlade.

Komentiraj...
Vidi sve komentare